Nincs biztonságban Szalaiék trénerének állása

2013. December 23. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Szalai Ádám

A Schalke sportigazgatója szerint nem lehetnek maradéktalanul elégedettek az elmúlt fél évvel, és ez akár a vezetőedző állásába is kerülhet.

 

A Schalke ellentmondásos őszt zárt szombaton a Nürnberg elleni döntetlennel, a gelsenkircheniek a bajnokságban gyengén szerepeltek, ám a nemzetközi porondon továbbjutottak. A Szalai Ádámot foglalkoztató német klub a Bundesligában 17 forduló után csak a hetedik, holott előzetesen a bajnoki címvédő Bayern München egyik kihívójának tartották. A csapat hullámzó teljesítményére a sérülések sem szolgálnak magyarázatul, ahogy a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőbe jutás sem mentség.

A klub vezetése már korábban jelezte elégedetlenségét, és az év utolsó bajnokija után Horst Heldt sportigazgató ezt meg is erősítette.

“Összességében elmondható, hogy ez egy viharos félév volt. Fontos, hogy levonjuk a konzekvenciákat, és megállapítsuk, hogy mit csináltunk jól, és mit rosszul. Ez az önvizsgálat a klub minden alkalmazottjára kiterjed, és a szokásoknak megfelelően minden félévben megismételjük. Ez alól az edzői stáb sem kivétel. Ha pedig úgy ítéljük meg, hogy nem lehetünk boldogok, akkor lépéseket teszünk a változtatás érdekében” – jelentette ki a sportigazgató.

Német lapok szerint a Schalke sportvezetőjének nyilatkozata akár egy téli edzőváltást is jelenthet, vagyis Jens Keller állása nincs biztonságban. A vezetőedző a kiesés elől küzdő nürnbergiek elleni szombati pontvesztés alkalmával nem segíthette csapatát a pálya mellől, betegség miatt kihagyta az év utolsó mérkőzését.

A január végén folytatódó német bajnokság első 2014-es fordulójában a Schalke a Hamburg otthonában lép pályára: a hamburgiak sikerének az oddsa 1.33, a döntetlenre 3.50, a gelsenkircheniek győzelmére 2.40 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply