A WBA Costa Rica-i védőt igazolt

2014. August 6. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

A West Bromwich Albion három évre szerződtette Cristian Gamboát a Rosenborgtól, miután biztossá vált, hogy a közép-amerikai válogatott hátvéd megkapja az angliai munkavállalási engedélyt.

Generic

A birminghami klub már korábban megegyezett a norvég együttessel a védő átigazolásáról, de várni kellett a Costa Rica-i játékos munkavállalási engedélyére. Ennek megérkezését az Angol Labdarúgó-szövetség kedden jelentette be, így minden akadály elhárult a szerződés aláírása elől. A 24 éves védő három évre kötelezte el magát a Premier League-ben szereplő együtteshez.

“Cristian játéka lenyűgözött a világbajnokságon. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk a megszerzését illetően, mert más Premier League-klubok is jelentkeztek érte, ám sikerült meggyőzni őt arról, hogy a WBA a legjobb választás a számára” – jelentette ki Alan Irvine, a WBA menedzsere.

A szakember szerint a Costa Rica-i védő gyors és agresszív, ráadásul mindig magas energiaszinten teljesít, és sokat mozog.

“Kiváló képességű labdarúgó, és reméljük, hogy nálunk tovább fog fejlődni” – tette hozzá Irvine.

Gamboa már a nyolcadik igazolása a WBA-nak, korábban Brown Ideye, Craig Gardner, Joleon Lescott, Chris Baird, Sebastien Pocognoli, Jason Davidson és Andre Wisdom csatlakozott a birminghamiek keretéhez.

A WBA az elmúlt szezonban éppen megúszta a kiesést, a 17. helyen zárta az angol pontvadászat küzdelmeit. Az idei idény első fordulójában hazai pályán a Sunderlandet fogadja a csapat: a hazai győzelem oddsa 2.20, a döntetlenre 3.30, a vendégek sikerére 3.30 a szorzó.

A két csapat elmúlt szezonbeli mindkét meccse döntetlennel zárult.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply