Trófeával kezdte a szezont a Manchester United

2014. August 6. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Van Gaal
Louis van Gaal elégedett csapata Bajnokok Kupáján elért diadalával, ugyanakkor nem von le komolyabb következtetést a nyári tornagyőzelemből.

 

A Manchester United története egyik leggyengébb szezonját produkálta az elmúlt idényben, a Sir Alex Ferguson után támadt űrt nem tudta betapasztani David Moyes. Az Everton egykori menedzsere egy szezont sem húzott ki, idén nyáron a holland válogatott egykori kapitányát, Van Gaalt nevezték ki a Manchester United élére.

A holland szakember azonnal elkezdte a munkát, új szisztémát dolgozott ki, a keret egy részét pedig elbocsátotta. A jelek szerint a megváltozott dolgok meghozzák a gyümölcsüket, a manchesteri alakulat ugyanis első komolyabb megmérettetésén azonnal bizonyított.

Van Gaal csapata kedd hajnalban 3-1-re legyőzte a Liverpoolt a Bajnokok Kupája elnevezésű tengerentúli torna döntőjében, ezzel megszerezve az idény első trófeáját. Ugyanakkor a holland menedzser nem tulajdonít nagy jelentőséget a nyári viadalon való győzelemnek.

“Remélem, hogy sok örömet okoztunk a szurkolóknak. Ugyanakkor ez nem fontos, ami igazán lényeges, hogy a Swansea City ellen nyerni tudjunk” – utalt az első bajnokira Van Gaal.

A Manchester United sikerének az oddsa 1.33, a döntetlenre 5.00, a Swansea City győzelmére 9.00 a szorzó.

A nyáron a holland válogatottal a brazíliai világbajnokságon bronzérmet szerző szakvezető a mérkőzés után Wayne Rooney-t dicsérte, az angol válogatott támadó remek góllal segítette a nyári tornagyőzelemhez csapatát.

“Rooney megérdemelte a torna legjobbjának járó díjat, több gólja és gólpassza is volt” –mondta Van Gaal, aki azt is elárulta, nem véletlenül adta Rooneynak a csapatkapitánya karszalagot, a jövőben több játékos is megkapja majd ezt a megtiszteltetést egy-egy meccsre.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply