Walcott számára véget ért a szezon

2014. January 7. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Theo Walcott, az Arsenal angol válogatott támadója keresztszalag-szakadást szenvedett a szombati, Tottenham elleni FA-kupa-mérkőzésen.
Theo Walcott

Walcott idén sem lesz ott a világbajnokságon.

Az Arsenal 2-0-ra győzött és továbbjutott a Tottenham elleni derbin, de a sikert teljes egészében beárnyékolja egy súlyos csapás: a csapat 6-8 hónapra elvesztette egyik legjobbját, Walcottot.

A csatárt sérülése után hordágyon vitték le a pályáról, de akkor még nem tűnt ilyen súlyosnak a dolog, Walcott jókedvűen mutogatta az eredményt a szurkolóknak. Amikor közölték vele a vizsgálatok eredményét, alighanem lefagyott a szájáról a mosoly, ugyanis a lehető legsúlyosabb sérülés történt vele. Az operáció elkerülhetetlen, és ezt követően hosszú, legalább hathónapos rehabilitáció következik, ha a játékosnak szerencséje van, a következő szezon elejére felépül, de a világbajnoki szereplésre semmi esélye.

“Az Arsenal minden dolgozója gyors javulást kíván Theónak, és alig várja, hogy viszontlássa a játékos a pályán” – áll a klub közleményében.

Walcott 2006-ban debütált az angol válogatottban, de abban az évben a világbajnokságon nem lépett pályára. 2010-ben volt esélye a vb-szereplésre, de Fabio Capello meglepetésre mellőzte őt. A játékos éppen ezért már nagyon várta, hogy megadasson neki a világbajnoki szereplés, erre azonban legkorábban 2014-ben kerülhet sor, akkor még mindig csak 28 éves lesz.

Az Arsenal nagy csapásként éli meg a támadó elvesztését, Arsene Wenger menedzser éppen a napokban panaszkodott, hogy támadóposzton nincs elég játékosa. Most még eggyel csökkent a rendelkezésre álló labdarúgók száma, ez jelentősen megnehezíti majd az első hely megtartását a bajnokság hátralévő részében.

A londoniak január 13-án a 11. helyen álló Aston Villa vendégei lesznek. A hazai győzelemre 6.00 az odds, a döntetlenre 4.00, az Arsenal diadalára 1.53 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply