Vereséggel is továbbjutott a Diósgyőr

2014. July 25. Friday in Hírek, UEFA Európa Liga

A Diósgyőr a csütörtöki, nyíregyházi visszavágón ugyan 2-1-re kikapott a bolgár Liteksz Lovecstől, ám az első mérkőzésen aratott 2-0-s sikerének köszönhetően bejutott a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójába.
Bodurov, Nyikolaj; Grumic, Miroslav

Nyíregyháza, 2014. július 24. Balról Nyikolaj Bodurov, a bolgár csapat, jobbról Miroslav Grumic, a Diósgyőri VTK játékosa a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójában játszott Diósgyőri VTK-Liteksz Lovecs visszavágó mérkőzésen a Nyíregyházi Városi Stadionban 2014. július 24-én. MTI Fotó: Balázs Attila
Azonosító: D_ATI20140724004

Szivics Tomiszláv együttese a harmadik fordulóban – amelynek továbbjutói már a főtáblára kerülésért harcolhatnak – az orosz Krasznodarral találkozik. Az első mérkőzést hazai pályán játssza jövő csütörtökön, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Diósgyőri VTK-Liteksz Lovecs (bolgár) 1-2 (1-0)

Nyíregyháza, 4500 néző, v.: Hänni (svájci)
Továbbjutott: a Diósgyőri VTK, 3-2-es összesítéssel
gólszerzők: Gosztonyi (38., 11-esből), illetve Jordán (80., 85., a másodikat 11-esből)
sárga lap: Okuka (84.), illetve Cvetkov (27.), Vajushi (45.), Boumal (76.), Nedljakov (93.)

  • Diósgyőri VTK: Antal – Okuka, Debreceni, Kádár, Husic – Egerszegi, Elek – Bacsa, Bognár (Marjanovic, 63.), Gosztonyi (Bori, 73.) – Grumic (Németh M., 82.)
  • Liteksz Lovecs: Vinícius – Popov (Bozsikov, 86.), Bodurov, Mendy, Nedjalkov – Malinov (Rumenov, 77.), Boumal, Cvetkov (Angelov, 66.) – Asprilla, Jordán, Vajushi

Nagy lendülettel kezdett a vendég együttes és az első percekben szinte saját kapujához szegezte a Diósgyőrt. A Ligakupa-győztes magyar csapat azonban Bacsa nagy helyzetével jelezte, hogy nem adja fel a támadások lehetőségeit. A folytatásban is a bolgárok akarata érvényesült, ennek ellenére a hazaiak szereztek vezetést, az Okukával szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Gosztonyi helyezte a kapuba.

A fordulást követően is a bolgárok voltak a kezdeményezőbbek, de nem tudtak nagy helyzetet kidolgozni a jól záró diósgyőri védők gyűrűjében. A vendégek végül a 80. percben találták meg a rést a magyar csapat hátsó alakzatán, Jordán góljával egyenlítettek, majd öt perccel később Okuka felesleges szabálytalankodása miatt büntetőből is eredményes volt a kolumbiai támadó. Az utolsó percekben a bolgár csapat a továbbjutásért rohamozott, de a Diósgyőr végül kihúzta újabb kapott gól nélkül.

Bacsa Patrik; Nyedjalkov, Anton; Barriviera, Vinicius

Nyíregyháza, 2014. július 24. A diósgyőri Bacsa Patrik (b), középen Anton Nyedjalkov és Vinicius Barriviera (elöl), a bolgár csapat játékosai a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójában játszott Diósgyőri VTK-Liteksz Lovecs visszavágó mérkőzésen a Nyíregyházi Városi Stadionban 2014. július 24-én. MTI Fotó: Balázs Attila
Azonosító: D_ATI20140724003

sgg \ slr \ bzt

MTI 2014. július 24., csütörtök 22:34

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply