A vb-győztes védő nem gondolkodik a váltáson

2014. August 18. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Benedikt Howedes
Benedikt Höwedes, a német Bundesligában szereplő Schalke 04 világbajnok védője nem érzi úgy, hogy idén nyáron mindenféleképpen el kellene hagynia szeretett klubját.

 

Sok klubbal összeboronálták már a német válogatottat a nyáron vb-címet nyert 26 éves védőt, de Höwedes még mindig nem érzi úgy, hogy neki feltétlen el kellene hagynia nevelő együttesét. A védelem bármely pontján bevethető játékos iránt az angol Premier League-ből is vannak érdeklődők, és bár egyszer valóban szeretné magát kipróbálni külföldön, úgy érzi, nem feltétlen kell most váltania.

Szerződése még 2017 nyaráig köti a gelsenkircheniekhez, piaci értékét a mértékadó transfermarkt.de 16 millió euróra becsüli, tehát a kérőnek ennyit minimum fizetnie kellene érte.

“A labdarúgásban mindig terjengnek pletykák, főleg akkor, amikor egy vb-győztes csapat tagja vagy” – mondta Höwedes, akire Joachim Löw szövetségi kapitány a védelem bal oldalán számított Brazíliában. “Viszont el kell mondanom, nem igazán foglalkozom ezekkel az álhírekkel, mert a saját dolgomra, a Schalkéra koncentrálok. Tizenhárom éves korom óta ezt a klubot szolgálom, és már nem lennék itt ilyen rég óta, ha nem szeretném.”

“Persze, mondtam, hogy egy napon szeretném magam külföldön is kipróbálni, hogy új nyelvet tanuljak, megismerjek más kultúrát és szokásokat, de erre még mindig rengeteg időm van” – folytatta a 26-szoros válogatott, aki három évvel ezelőtt debütált hazája nemzeti együttesében.

A Schalke ellenfele hétfő este a Német Kupában a harmadosztályú Dynamo Dresden lesz majd idegenben. A drezdaiak győzelmét 5.75 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 4.20, a gelsenkircheniek diadalára pedig 1.53 az odds. A szorzók a rendes játékidőre vonatkoznak.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply