Vasárnap csúcsrangadó a Serie A-ban

2014. January 3. Friday in Hírek, Olasz Serie A

Vasárnap este csúcsrangadóra kerül sor az olasz labdarúgó-bajnokságban, ahol a listavezető Juventus az AS Romát fogadja.
Francesco Totti

Totti számít a Juventus hétvégi skalpjára.

A torinói együttes óriási lehetőség előtt áll, nemcsak azért, mert sorozatban tizedik mérkőzését nyerheti meg, hanem azért is, mert ha a szezon során először vereséget szenved a Roma, akkor a két fél között nyolc pontra nő a különbség.

A fővárosiak szenzációsan kezdték a szezont, az első tíz bajnokit megnyerték, de azóta hét mérkőzésből ötször is csak döntetlent játszottak, így elherdálták pontelőnyüket. A Juve ugyan kikapott a Fiorentinától 4-2-re, de csak egy döntetlent játszott (az Inter otthonában 1-1-et ért el), a többi mérkőzését pedig megnyerte, és zsinórban kilenc sikernél tart. Ráadásul nyolcszor gólt sem kapott, csupán az Atalanta talált be a kapujába a legutóbbi 4-1-es győzelemkor.

“A Lazio elleni római derbik különös jelentőséggel bírnak, de a Juventus elleni csata egyértelműen a második legnagyobb ebben a sorban” – nyilatkozta Francesco Totti, a Roma világbajnok játékosa az Il Messaggero napilapnak. “Az egyéni képességek alapján jobbak vagyunk, csapatként viszont a Juventusnál az előny. A legjobbakat már legyőztük ebben a szezonban, már csak a Juve skalpja hiányzik. Nem érdekel bennünket a döntetlen, mi győzni akarunk Torinóban is.”

A statisztika szerint azonban nem lesz könnyű dolga a Romának, hiszen a két fél legutóbbi 16 összecsapása mindössze két fővárosi sikert hozott – igaz, a legutóbbit éppen februárban, otthon aratta, amikor Totti találatával 1-0-ra nyert.

A hazaiaknál Andrea Pirlo ugyan felépült térdsérüléséből, de kérdés, hogy egy ilyen rangadón megéri-e kockáztatni a visszatérését. Ráadásul Carlos Tévez is késve ért vissza Argentínából, a csatár ugyanis több időt töltött terhes feleségével. A vendégeknél Marco Borriello játéka kérdéses.

A Juventus győzelmére 1.66 az odds, a döntetlenre 3.75, míg az AS Roma idegenbeli sikerére 5.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply