Van Gaal szerint jó úton jár a Manchester United

2015. April 19. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Louis van Gaal
Louis van Gaal, a Manchester United menedzsere a Chelsea elleni vereség ellenére elégedett volt együttese játékával, José Mourinho pedig a tetemes előny ellenére még nem akar hátradőlni.

A listavezető Chelsea hazai pályán Eden Hazard 38. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzte a harmadik helyen álló Manchester Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának szombati rangadóján. A londoniak január 1. óta veretlenek, mostani sikerükkel pedig megszakították a manchesteriek hat mérkőzés óta tartó győzelmi szériáját.

Louis van Gaal, a Vörös Ördögök menedzsere a meccs után elmondta, hogy a vereség ellenére is büszke együttesére, amely szerinte a szezon során most játszott a legjobban.

„Egyáltalán nem vagyok ideges. Nagyon büszke vagyok a csapatra, jó úton járunk. A szezon során most játszottunk a legjobban, de ilyen a futball, nem mindig a jobb győz. Ellentmondásos érzéseim vannak, mert ha belegondolok, hogy egy Chelsea ellen ennyire dominálni tudtunk, akkor boldog vagyok, egyedül az keserít el, hogy mindezek ellenére pontot sem tudtunk szerezni” – fogalmazott a holland szakember.

A Manchester United jövő vasárnap az Evertonhoz látogat, a liverpooliak győzelmére 11/5, a vendégek sikerére pedig 6/5, a szorzó.

Győzelmével José Mourinho együttese hat fordulóval a bajnokság vége előtt 10 pontra növelte előnyét a tabella élén a második Arsenallal, és 11-re a harmadik Manchester Uniteddel szemben, így gyakorlatilag bajnoknak mondhatja magát a londoni gárda.

Mourinho persze még nem akar ünnepelni, szerinte a labdarúgásban nem létezik a “ha” szó, és nincsen olyan sem, hogy “majdnem”, szerinte ez matematika. “Ha megnyertük a bajnokságot, akkor ünneplünk, addig viszont nincs rá okunk. Természetesen örülünk, hiszen a világ egyik legnagyobb klubját győztük le. Már nem kell sok a bajnoki címhez, de még nem nyertünk semmit.”

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply