Válságban a Young Boys

2014. August 12. Tuesday in Hírek, UEFA Európa Liga

Gyengén kezdte meg a svájci labdarúgó-bajnokság 2014-15-ös idényét a Young Boys együttese, a tavalyi bajnokság bronzérmese négy forduló után még nyeretlen, és így a tízcsapatos mezőnyben csupán a hetedik helyen szerénykedik.
Kondás Elemér

Kondás Elemér is megnézi a Young Boys szerdai bajnokiját.

Az együttes az FC Zürich vendégeként 3-1-re kikapott, St. Gallenben 2-2-s döntetlent játszott, két hazai mérkőzésén, az Aarau, illetve a Thun ellen pedig 1-1-re végzett. Helyi sajtóértesülések szerint Uli Forte vezetőedzőt eddig csak a két Európa Liga-győzelem mentette meg, a svájciak ugyanis oda-vissza megverték a ciprusi Ermist (1-0, 2-0), így egy párharcnyira vannak a csoportkörtől, ahová a Debrecen testén át vezetne az út.

A felek 2008-ban már találkoztak egymással, akkor a Young Boys kettős győzelemmel (3-2, 4-1) ment tovább, és papíron most is esélyesebbnek számít. A csekélyke három bajnoki pont azonban oly kevés, hogy a Berner Zeitung szerint krízisről lehet már beszélni. A lap azt emelte ki, hogy a csatárok túl kevés gólt szereztek eddig, az öt bajnoki találatból a japán Kubo Juja kettőt, a ghánai Samuel Affum egy gólt szerzett, az argentin Gonzalo Zarate azonban még nem volt eredményes.

“Abban reménykedünk, hogy minden egy csapásra megjavul majd, hiszen elég helyzetet dolgozunk ki. És hamarosan a sérültek is visszatérnek” – nyilatkozta Fredy Bickel sportigazgató.

“Nem gondoltam volna, hogy így kezdjük a szezont, de hát ilyen a futball. Ezért nem szabad előre tervezni, meccsről meccsre kell haladni” – mondta Forte.

A csapat legközelebb szerdán a mindössze két ponttal rendelkező Grasshopperst fogadja, a hazaiak győzelmére 2.30 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a vendégek sikerére 2.90 szorzóval lehet fogadni. Ami nem jó hír a Young Boys számára, hogy a két tavaszi összecsapáson súlyos vereséget szenvedett a riválistól (0-5, 0-4).

A mérkőzést élőben tekinti meg majd Kondés Elemér, a Debrecen edzője, aki reméli, azt követően már többet tud arról, milyen képességű ellenféllel kell felvenniük a harcot.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply