A Valenciából igazolt a Barcelona

2014. July 24. Thursday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

A Barcelona labdarúgócsapata leigazolta a Valencia francia hátvédjét, Jeremy Mathieu-t, akire a katalánok 20 millió eurót költöttek.
Carlos Puyol

Puyol pótlására igazolták le a francia hátvédet a katalánok.

A Barcelona hátsó alakzata az elmúlt szezonban sokat bizonytalankodott, ez többek között arra sarkallta a vezetőket, hogy védőt igazoljanak a nyáron. A katalánok különösen a középső posztra kerestek embert, erre elsősorban azért volt szükség, mert a csapat kapitánya, Carles Puyol a visszavonulás mellett döntött.

A jelek szerint a Luis Enrique vezette szakmai stáb megtalálta a megoldást az égető problémára, és leigazolta Jeremy Mathieu-t a Valenciától. A rutinos védő 20 millió euróért cserél csapatot, és négy évre ír alá új állomáshelyén.

“A Barcelona és a Valencia megegyezett egymással Jeremy Mathieu átigazolását illetően. A védő négyéves szerződést írhat alá a Barcelonával, opciós lehetőséggel a folytatásra” – szól a hivatalos közlemény.

A tájékoztató szerint a védő játékjogáért 20 millió eurót fizet a Barcelona, a kivásárlási ára pedig 50 millió euró lesz.

A Barcelona egykori középhátvédje, Rafa Marquez szerint ugyanakkor nem lesz könnyű dolga a francia védőnek bekerülni a Barcelona kezdőjébe, mert Mathieu 30 éves kora ellenére nem rendelkezik elég tapasztalattal, hogy Puyol helyét átvegye.

A Barcelona hosszú idő után maradt trófea nélkül elmúlt szezonban, de a hívek remélik, hogy ez nem ismétlődik meg a következő idényben: arra, hogy a katalánok nyerik a Primera Division küzdelmét, 2.10 az odds, míg Luis Enrique csapatának Bajnokok Ligája-sikerére 6.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply