A Milan a fiatalokra épít

2014. July 24. Thursday in Hírek, Olasz Serie A

Silvio Berlusconi nem tagadja, hogy továbbra sem hajlandó jelentős összeget erősítésekre költeni, ehelyett a klub az akadémiai rendszerét kívánja megerősíteni.

Generic

A Milan az elmúlt években nem számított az átigazolási időszakok legaktívabb résztvevőjének, a piros-feketék nem költenek százmilliókat a keretre évente. Bár a csapat erősítésre szorulna, Berlusconi nem akar komoly összeget költeni ezen a nyáron sem, helyette inkább egy másik utat választ a klub.

Az egykori olasz miniszterelnök úgy véli, hogy a klub jövője az utánpótlásban rejlik, ezért az akadémiai rendszer megerősítését tervezi.

“Új ciklust kell kezdenünk, hogy újra nyerni tudjunk, ahogy azt tettük a múltban is. Értékelnünk kell az utánpótláscsapatok eredményeit, és azokra kell építeni a jövő alakulatát” – jelentette ki Berlusconi.

Az utóbbi időben is akadt néhány tehetség, akik az ificsapatok után a felnőttek között is helyet parancsoltak maguknak, a jelenlegi keretből ilyen Mattia De Sciglio és Bryan Cristante.

A Milan nyáron kinevezett vezetőedzője, Filippo Inzaghi korábban a primavera, vagyis az utánpótláscsapat szakmai vezetője volt, és a hírek szerint több játékost is szívesen vinne magával a nagyok közé. Korábban szóba került, hogy Tamás Krisztián, a Milan magyar U19-es válogatott légiósa is helyet kaphat a felnőttcsapatban, ahogy Hachim Mastournak is olasz élvonalbeli karriert jósolnak.

A piros-feketék az elmúlt idényben csak a nyolcadik helyen zártak az olasz pontvadászatban, ezzel lemaradtak a nemzetközi kupaindulásról. Arra, hogy a Milan nyeri a következő Serie A-idényt, 17.00 az odds, míg a Juventus címvédésére 2.20 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply