Profile photo of Lomex

by

Urawa Red Diamonds vs FC Tokyo – Japán J1 Liga

2012. August 2. Thursday in Elemzés, Japán J1 Liga, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Urawa Red Diamonds

VS

Japán J1 Liga

2012/08/04 11:00 (CET),

Saitama Stadium

FC Tokyo

Liga pozíció: 3 Liga pozíció: 10
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

A japán ligára bizony hatással van az olimpia, és mint ahogy Murphy is megmondta, mindig van rosszabb: a játékosok sorra sérülnek le. De melyik csapatnak kedveznek a jelen alakulásai? Ki kezdheti tetemes előnnyel a mérkőzést?

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.95 1 | 1.95 Sportingbet X | 3.25 X | 3.25 Sportingbet 2 | 4.10 2 | 4.10 Winmasters

Mielőtt rátérek a fentebb írtakra, azért érdemes megnézni a statisztikai adatokat is.

Ami a két csapat egymás elleni meccseit illeti, magasan vezet az Urawa, hiszen hazai pályán, a Saitama Stadiumban összesen 9-szer találkozott egymással a két csapat, amelyből 8-at a hazaiak nyertek 1 vereség mellett (2003). Ezalatt a 9 mérkőzés alatt az Urawa 19-szer talált be, és mindössze 6-ot kapott. Ha tágabban nézzük, nem csak a hazai meccseket, akkor is az Urawa javára alakul a mérleg 13-4-3-ra (gy-d-v).

Ha az idei szerepléseket nézzük, a két csapat között nem ilyen drasztikus a különbség (aminek személy szerint örülök, hiszen ettől magas a szorzó). Az Urawa 19 meccséből 9-en tudott nyerni, hazai pályán pedig 9 meccséből 5-ször nyert és csupán 1 mérkőzést vesztett el. Persze ebből még gondolhatnánk arra, hogy a döntetlen is esélyes lehet. Erre szerencsére a Tokyo rácáfol. A vendégek taktikája egyfajta “mindent egy lapra” mentalitás. Vagy győznek, vagy veszítenek, köztes út ritkán van: 19 mérkőzésükből csak 1 végződött döntetlennel, de az is hazai pályán. A rosszabb hír, hogy 9 vendégszereplésük alkalmával 5-ször nyerni tudtak, és csak 4-szer vesztettek. A Tokyonak nehéz gólt lőni: 9 idegenbeli meccséből 5-öt hozott le kapott gól nélkül. Ezzel az Urawa is így van: 9-ből 5 kapott gól nélküli meccs. Azonban van jó hír is: a forma.

Hiába a Tokyonak az év eleji vendég sikerek, amikor az utolsó 3 idegenben töltött meccsüket elvesztették (a bajnokságban). A csapat elindult a lejtőn, igencsak rossz szériában van. Itt azért illik megemlítenem, hogy ebből a 3-ból 2 meccset is csak 1-0-ra vesztettek el. Ezzel szemben az Urawa szárnyal. Ha a kupákat nem vesszük figyelembe, csak a japán ligát (miért is tennénk máshogy?), akkor elmondhatjuk, hogy az Urawa 10 meccse veretlen, otthon 5 meccse, melyből 3-at nyert meg.

Ekkora szorzóért nekem már ennyi is elég lenne, azonban ez nem minden. Fontos szerepet töltenek be a hiányzók. A hazaiak részéről egy támadó középpályás,Naoki Yamada hiányzik csak sérülés miatt. Az ő esetében egy cserejátékosról van szó, így sok vizet nem zavar a hiánya. A vendég oldalon viszont nagy a baj! A csapat első számú kapusa, Shuichi Gonda ugyanis Londonban van a nemzeti 11-el, mivel tudható, hogy Japán továbbjut a csoportköréből, így Gonda biztosan nem ér haza a mérkőzésre. Igazán jó cserekapusa viszont nincs a vendégeknek. A gond tovább növekszik azzal, hogy mindkét oldali szélső hátvéd is hiányzik. Az egyikőjük szintén az olimpia miatt, a másik pedig sérülés miatt. A balszélső pótlása a keményebb feladat mellesleg. A sor azonban folytatódik: 2 középpályás sérülés miatt szintén nem tud pályára lépni. Közülük Yohei Kajiyama az előzetes hírek szerint a jövő heti meccsen már szerepelhet, de nem hiszem, hogy megkockáztatnak egy korai pályára lépést. Mellesleg Yohei Kajiyama a csapatkapitány, így hiánya befolyásolhatja a csapat lelkesedését, összeszedettségét.

Összegzés:

Összesítve hazai sikert várok. A hazaik jobb formában vannak, rendszerint megverik otthon a Tokyot, és az idei szereplésük is figyelemre méltó eddig. Az Urawa igen jó formában van, míg a Tokyo a vereségeket halmozza az utóbbi időben. Emellett a hazaiak kerete majdnem teljes, ezzel szemben a vendégeket megviseli az olimpiai szereplés és a sérülések: 5 hiányzó van, amelyből 4 kezdő lenne, köztük a kapussal és a csapatkapitánnyal.

Fogadási tippünk: Vesztes tipp
Urawa RD Győzelem | 1.95 Urawa RD Győzelem | 1.95 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/08/02, 11:36

Related Articles

Leave a Reply