BL-selejtező – Az utolsó pillanatig vezetett a Debrecen Fehéroroszországban

2012. August 1. Wednesday in Eredmények, Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

A Debrecen 1-1-es döntetlent játszott a fehérorosz BATE Boriszov otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának szerdai első mérkőzésén.

A visszavágót jövő kedden rendezik Nyíregyházán.

BL-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

BATE Boriszov (fehérorosz)-Debreceni VSC 1-1 (0-0)
————————————————–
Boriszov, 4000 néző, v.: Sascha Kever (svájci)
gólszerzők: Sidibe (93., öngól), illetve Sidibe (67.)
sárga lap: Pavlov (62.), illetve Ramos (33.), Korhut (88.), Varga (93.), Yannick (93.)

BATE Boriszov:

Gorbunov – Jurevics, Radkov, Bordacsev, Simics – Lihtarovics (Rudik, 56.), Koncevoj (Pavlov, 56.), Volodko, Hleb (Vasziljuk, 74.) – Mozolevszkij, Rogyionov

Debrecen:

Verpecz – Nikolov, Simac, Mészáros N., Korhut – Ramos (Sidibe, 59.), Varga J. – Szakály P., Bódi, Rezes (Yannick, 78.) – Coulibaly (Máté, 86.)

II. féldiő:
———–
67. perc: Coulibaly iramodott meg a jobb szélen, lerázta magáról emberét, majd tökéletesen passzolt a középen érkező Sidibe elé, aki hat méterről a kapu jobb oldalába passzolt (0-1).
93. perc: egy jobb oldali szabadrúgás szerencsétlen módon az ötösön álló Sidibe testéről saját kapujába vágódott (1-1).

Agresszív letámadással kezdett a hazai csapat, ez meg is zavarta kissé a Debrecent, ugyanakkor a védelem jól helytállt, és nem engedte kibontakozni a hazai támadásokat. Ezután visszavett a tempóból a fehérorosz alakulat, a magyar bajnok pedig nem erőltette a támadásokat. A félidő utolsó pillanataiban két nagy lehetőség is adódott a BATE előtt, de előbb Korhut szerelt gyönyörűen, majd Verpecz mutatott be egy bravúrt.
A fordulást követően Kondás Elemér a védekező feladatokkal ellátott Ramos helyére Sidibe személyében csatárt küldött a pályára. Ettől támadóbb lett a Debrecen játéka, amely éppen Sidibe révén meg is szerezte a vezetést.
Ezt követően a fehérorosz bajnok nagy nyomás alá helyezte a hajdúságiakat, ám egészen az utolsó pillanatig úgy tűnt, kihúzza Kondás Elemér alakulata, a 93. percben azonban egy szabadrúgás szerencsétlenül Sidibéről a Debrecen kapujába vágódott.

sgg \ sma

MTI 2012. augusztus 1., szerda 20:05

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply