Profile photo of Lomex

by

Sanfrecce Hiroshima vs. Shimizu S-Pulse – Japán J1 Liga

2012. August 2. Thursday in Elemzés, Japán J1 Liga, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Sanfrecce Hiroshima

VS

Japán J1 Liga

2012/08/04 12:00 (CET),

Hiroshima Big Arch

Shimizu S-Pulse

Liga pozíció: 1 Liga pozíció: 13
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

A japán liga nagyon kiegyensúlyozott és kényes. Néha a legváratlanabb dolgok is megtörténhetnek benne. Vajon borulni fog-e a papírforma? Vagy minden úgy fog lezajlani, ahogy annak lennie kell?

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.65 1 | 1.65 Unibet X | 3.62 X | 3.62 Winmasters 2 | 5.50 2 | 5.50 Winmasters

Bár a japánoknál többször borul a papírforma a megszokottnál, úgy gondolom, hogy most nem fog. Az első fogadja a tizenharmadikat. Persze ez önmagában nem jelent semmit. Lássuk hát, hogy miért is esélyesebbek a hazaiak.

Az egymás elleni mérkőzéseket tekintve a vendég csapat helyeződik előnybe, ugyanis a csapatok 19-szer megrendezett mérkőzéséből csak 5-öt tudott megnyerni a Hiroshima. Ami pedig a hazai pályán rendezett meccseket illeti, ez esetben is a hazaiak ellen billen a mérleg, hiszen 9-ből csak 4-szer tudták hozni a 3 pontot.

De jöjjenek a jó hírek. A Hiroshima vezeti a bajnokságot, ami sikeres és stabil játékról tesz tanúbizonyságot. Hazai pályán 10-ből 6 mérkőzését nyerte meg, 5-öt pedig kapott gól nélkül hozott. Ezek a sikerek nem mondhatók el a vendégekről. A Shimizu 10-ből 7 meccsét vesztette el idegenben, összesen 5 gólt tudtak ezalatt szerezni, ami igen gyenge találati arány. Ezt figyelembe véve, és azt, hogy a hazaiak nem nagyon szeretnek gólt kapni, valószínűsíthető, hogy vendég gól nem is fog születni a találkozón.

A Hiroshima a ligában 8 meccse veretlen, amelyben 3 döntetlen szerepel. Így a hazaiak jó formának örvendhetnek. Hazai pályán pedig 3 meccse nem kaptak gólt. Ez pont ellenkezőleg működik a Shimizunál: vendégként 4 meccse nem tudtak betalálni, összességében pedig 9 meccse nem nyertek.

A vendégek dolgát tovább nehezíti, hogy a japán kupáért küzdenek. Már a negyeddöntőknél jár a kupasorozat, ahol is a Shimizu 0-1-es vereséget szenvedett hazai környezetben a Nagoya Grampustól. A visszavágó augusztus 8-án, azaz 4 nappal a Hiroshima elleni bajnoki után lesz. Mindkét meccs idegenben, hogy még nehezebb legyen a dolog. Mivel valószínűleg a bajnokságban a bennmaradások kívül sok vizet már nem fog zavarni a Shimizu, ezért a kupára összpontosítanak elsősorban. Ez tovább növeli a hazaiak esélyét. Mellesleg a Hiroshima már búcsúzott ettől a kupasorozattól a csoportkörök során, nekik a bajnokság megnyerése a fő cél.

A hiányzók száma egyik oldalon sem jelentős. Mindkét csapatból 1 ember van távol. A hazaiaknál Satoru Yamagishi a középpálya bal oldaláról hiányzik sérülés miatt már 2 hónapja, míg a vendégektől Taisuke Muramatsu, védekező középpályás hiányzik az olimpiai játékok miatt. Mindketten alapembernek számítanak.

Összegzés:

Ahogy annak papírforma szerint lennie kell, hazai sikert várok. A stabilabb, sikeresebb játék mellett a hazaiak jó formában is vannak. A vendégek ugyanakkor góltalanságban és nyeretlenségben szenvednek már hetek óta. Emellett fontos tény, hogy a vendégek nem is igazán tudnak erre a bajnoki koncentrálni, hiszen nyakukon a japán kupa negyeddöntőjének visszavágó meccse. Ott pedig nyerni akarnak.

Fogadási tippünk: Vesztes tipp
Sanfrecce Hiroshima Győzelem | 1.70 Sanfrecce Hiroshima Győzelem | 1.70 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/08/02, 11:43

Related Articles

Leave a Reply