Továbbment a Dortmund és az Arsenal

2013. December 12. Thursday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Olivier Giroud

Az Arsenal tavasszal is ott lesz a legjobbak között.

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulói után teljessé vált a sorozat 16 fős, kieséses szakaszának mezőnye. Az Arsenal ugyan borotvaélen táncolt Nápolyban, végül jobb gólkülönbségének köszönhetően kiharcolta a továbbjutást.

 

Az utolsó játéknap előtt már tudott volt, hogy a Napoli csak akkor mehet biztosra, ha három góllal veri otthont az angol Premier League listavezetőjét, vagy ha a Borussia Dortmund nem szerez három pontot az Olympique Marseille vendégeként, úgy elég lenne egy minimális siker is. Végül a Marseille–Dortmund összecsapás csak az utolsó pillanatban dőlt el a németek javára, és Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint lehet emiatt sem nyomott már annyira a Napoli a végén, így 2-0-s diadala nem volt elég a továbbjutáshoz.

“Komolyan vettük a mérkőzést, és jól összpontosítottunk, de a második félidőre nagyon elfáradtunk, a hétvégi bajnoki forduló hatása még érződött rajtunk” – mondta Wenger a lefújást követően.

“Az ellenfél nagyon jól játszott, borotvaélen táncoltunk a legvégén, nem is voltunk teljesen nyugodtak. Boldog vagyok, hogy továbbmentünk. Nem volt könnyű mérkőzés, nagy fejtörést okozott, hogy támadjunk vagy védekezzünk inkább. Miután sokáig nem tudtunk gólt lőni, reménykedni kezdett az ellenfél. Talán az is segített, hogy sokáig döntetlenre állt a marseille-i mérkőzés, és ezért húzták be a hazaiak a hajrára a kéziféket, ezért nem estek nekünk a végére.”

A BL-ben folytatják: Manchester United, Bayer Leverkusen, Real Madrid, Galatasaray, Paris SG, Olympiakosz, Bayern München, Manchester City, Chelsea, Schalke, Borussia Dortmund, Arsenal, Atlético Madrid, Zenit, Barcelona, Milan

Az EL-ben folytatják: Sahtar Doneck, Juventus, Benfica, Viktoria Plzen, FC Basel, Napoli, FC Porto, Ajax

Jelenleg a legesélyesebb együttes a végső győzelemre a Bayern München, sikerét 3.25 szorzóval lehet megjátszani. Az Arsenalra 19.00, míg a tavalyi döntős Borussia Dortmundra 13.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply