Történelmet írt a Valencia

2014. April 11. Friday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Ricardo Costa

Az Európa Liga történetében korábban még sohasem fordult elő, hogy egy csapat az egyenes kieséses párharc során háromgólos hátrányból fordítani tudjon. A Valencia a legjobb nyolc között így jutott tovább, a spanyolok nemcsak ledolgoztál a Bázelben összeszedett 3-0-s hátrány, de a negyeddöntő visszavágóján hosszabbításban 5-0-ra kiütötték a riválist.

 

A mérkőzés hőse a mesterhármast szerző Paco Alcacer volt, a vendégek edzője, Murat Yakin – aki 12 évvel korábban részese volt a Basel játékosaként egy 6-2-es valenciai BL-vereségnek – tehetetlenül nézte csapata összeomlását.

 

A hazaiak a félidőben 2-0-ra vezettek, a 70. percben Paco újabb találatával sikerült ledolgozni a hátrányt, a hosszabbításban aztán megpecsételődött a svájciak sorsa azzal, hogy Marcelo Diaz, majd Gaston Sauro is piros lapot kapott Kassai Viktor játékvezetőtől.

A Valencia – amely Diego Alves, Philippe Senderos és Victor Ruiz nélkül játszott – végül 5-0-ra nyert, ami azért is nagy bravúr, mert a Basel az ezt megelőző négy Európa Liga-mérkőzésén mindössze egy gólt kapott.

A spanyolok kicsit fújhatnak, legközelebb vasárnap lépnek csak pályára a Primera Divisiónban: hazai győzelmükre 1.61 az odds, a döntetlenre 4.00, míg a kiesés elkerüléséért küzdő, 14. helyen álló Elche vendégsikerére 5.25 szorzóval lehet fogadni.

Ami az Európa Liga többi negyeddöntős párharcát illeti: a holland AZ Alkmaar a hazai 1-0-s vereség után Lisszabonban sem tudta meglepni a Benficát, amely Rodrigo duplájával 2-0-ra nyert, és bejutott a legjobb négy közé. A Juventus a lyoni 1-0-s győzelmet követően hazai pályán 2-1-re győzött a franciák ellen, és az elődöntőben lesz még egy spanyol együttes, a Sevilla, miután a Portóban elszenvedett 1-0-s vereség után hazai környezetben 4-1-re legyőzte neves ellenfelét.

Forrás: Unibet

Leave a Reply