Többen is hosszabbítottak a Bayern Münchennél

2015. December 19. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Thomas Muller
Thomas Müller, Jerome Boateng, Javi Martinez és Xabi Alonso is új szerződést kötött a Bayern Münchennel, a spanyol 2017-ig, a többiek 2021-ig kötelezték el magukat.

Négy alapemberével is megegyezett a folytatásról a bajor klub, pénteken négy játékos szerződéshosszabbítását jelentették be a müncheniek a közösségi médiában. Müller Martinez és Boateng 2021-ig kötelezte el magát új szerződésével, míg Xabi Alonso 2017-ig írt alá. A spanyol középpályás szerződése a nyáron járt volna le, így ő egy évvel toldotta meg a korábbi kontraktust.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és még maradhatok is, ez külön megtiszteltetés. A családom és én nagyon jól érezzük magunkat, nagyon családias a hangulat, ezt már az első pillanattól nagyon élvezem” – nyilatkozta a spanyol középpályás, aki 2014-ben a Real Madridot hagyta el a bajorok hívására.

Müllert, aki eddig 140 gólt szerzett a Bayern München színeiben, az idény elejétől a Manchester Uniteddel boronálták össze, a szerződéshosszabbítással azonban véget vetettek a találgatásoknak.

Érdekesség, hogy mind a négy hosszabbító játékos világbajnok, Xabi Alonso és Javi Martinez Spanyolországgal nyert 2010-ben, míg Thomas Müller és Jerome Boateng a tavaly diadalmaskodó Nationalelf keretének a tagja volt.

A hírek szerint a Bayern München azonban nem tudott megegyezni a folytatásról a vezetőedzővel, Josep Guardiola az idény végén távozik, a pletykák szerint helyét pedig Carlo Ancelotti veheti át.

A listavezető Bayern München a 16. helyezett Hannover otthonába lép pályára szombaton a Bundesliga 16. fordulójában: a hazai győzelemre a szorzó 15.00, a döntetlenre 6.50, a vendégek sikerére 1.20.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply