Több játékos szereplése is kérdéses

2014. October 14. Tuesday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

A magyar labdarúgó-válogatottban több játékos is “komoly gonddal” küszködik a Feröer-szigetek elleni találkozó előtt, így Dárdai Pál szövetségi kapitány egyelőre nem tudja pontosan, hány helyen változtat majd kezdőcsapatán a Bukarestben 1-1-es döntetlent elérő együtteshez képest.
Feröeri-magyar

Tórshavn, 2014. október 13. A Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott tagjai edzenek a mérkőzésnek helyet adó tórshavni Nemzeti Stadionban 2014. október 13-án. A magyar válogatott története során először lép pályára a Feröer-szigeteken október 14-én este. MTI Fotó: Illyés Tibor
Azonosító: D__YT20141012011

 

“A regeneráció sikeres volt, akik nem játszottak, azok megkapták a terhelést. Ugyanakkor egy-két játékosom csontig besavasodott, így csak a mai edzést követően döntünk majd” – mondta hétfői sajtótájékoztatóján a román fővárosban debütáló szakember, aki hozzátette, tisztában van azzal, hogy a keddi Európa-bajnoki selejtezőn nekik kell majd irányítani a játékot.

Újságíró kérdésre Dárdai Pál reagált arra is, hogy nemrég a Facebookon alakult egy csoport, amelynek követői azt szeretnék, ne csak az idei négy mérkőzésen, hanem hosszú távon ő irányítsa a nemzeti csapatot. Ezzel kapcsolatban a tréner leszögezte, ilyen kérdéseket egyelőre nem is lehetne feltenni, ezzel majd csak akkor lehet egyáltalán foglalkozni, ha a csapat begyűjti az általa maximális célként kitűzött hét pontot, ettől függetlenül a “felesége dönt majd”.

A feröeriek elleni találkozót a torshavni Nemzeti Stadionban rendezik, amely egy kicsi, 100×65 méteres, azaz gyakorlatilag minimális nagyságú műfüves pályát foglal magában.

“Nem véletlenül csinálták annak idején ilyenre ezt a pályát, ők a túlélésért játszanak, jól zárnak és bíznak a kontrákban. Persze az ilyen játéknak is megvan a maga ellenszere. Az ilyen mérkőzéseken a szerencsefaktor is szerepet játszhat, amelyet egy futballista a munkával érdemel ki. A játékosok keményen dolgoztak, nem véletlenül lett döntetlen a bukaresti mérkőzés sem” – jelentette ki Dárdai.

A sajtótájékoztatón részt vett Korcsmár Zsolt, aki számára nem idegen a környezet, ugyanis a norvég Brann Bergen játékosaként többször is műfüvön játszották a bajnokikat.

“Hajtós meccset várok, amelyen remélem, a mi akaratunk érvényesül majd. Norvégiában hasonló a kultúra és a mentalitás, így biztos vagyok abban, hogy a szívüket-lelküket kiteszi majd a feröeri csapat a pályára, de természetesen mi is így teszünk majd” – fogalmazta meg várakozásait a válogatott védője.

Dárdai Pál szövetségi kapitány magyar idő szerint 18 órától vezényel edzést a válogatottnak, amely az Európa-bajnoki selejtezősorozatban két meccs után egy ponttal áll és kedden 20.45-től lép pályára Torshavnban.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Király Gábor – Varga József, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás – Tőzsér Dániel – Simon Krisztián, Stieber Zoltán, Lovrencsics Gergő, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

Dárdai Pál

Tórshavn, 2014. október 13. Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Korcsmár Zsolt a Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtező előtt tartott sajtótájékoztatón Tórshavnban 2014. október 13-án. A magyar válogatott története során először lép pályára a Feröer-szigeteken október 14-én este. MTI Fotó: Illyés Tibor
Azonosító: D__YT20141013022

sgg \ sgj \ kho

MTI 2014. október 13., hétfő 18:40

Related Articles

Leave a Reply