Taktikus csapatot ígér Markarián

2015. March 28. Saturday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Sergio Markarián szerint csak taktikai elemeket gyakorolt az elmúlt pár napban a görög labdarúgó-válogatott, ennek megfelelően jól felkészült a vasárnapi, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.
Magyar-görög - A görög válogatott sajtótájékoztatója

Budapest, 2015. március 28. Sergio Markarian, a görög labdarúgó-válogatott vezetőedzője a március 29-i, Görögország-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón a Groupama Arénában 2015. március 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Azonosító: D__AS20150328001

A vendégek most debütáló uruguayi szövetségi kapitánya a Groupama Arénában tartott szombat esti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számít, mert erős ellenfélnek tartja Dárdai Pál együttesét.

“Nagyon elégedett vagyok, ez a pár nap jól sikerült, jól felkészültünk, mindenki bizonyítani akar. Bízom benne, hogy vasárnap a pályán is megmutatkozik az elvégzett munka eredménye” – értékelte Markarián az ausztriai edzőtáborban töltött napokat, egyúttal kiemelte, tetszik neki a magyar csapat játéka és tiszteli Dárdai Pál együttesét.

Az uruguayi szakember kiemelte: érkezésével új időszak kezdődik a görög futballban, igyekeznek megmutatni mire képes valójában a válogatottjuk. A taktikáról nem sokat árult el, csupán annyit, hogy igyekeznek kijavítani azokat a hibákat, amelyeket az egy ponttal a csoport utolsó helyén álló görög csapat a selejtezők során eddig elkövetett.

“Fontos, hogy a védekezésünk legyen rendben, emellett játsszunk jó futballt és próbáljunk meg gólt lőni” – foglalta össze elképzelését a görögök szakvezetője, aki csapata pozíciója ellenére bízik abban, hogy a hátralévő hat mérkőzésen sikerül kiharcolniuk legalább a pótselejtezőt jelentő harmadik helyet. Tudja, hogy aki a görög válogatott kispadjára leül, az sosem kap sok időt, de bízik a tapasztalatában, ugyanis jövőre lesz 40 éve annak, hogy edzősködik, így hozzászokott ahhoz, hogy tűzoltó feladatot kell ellátnia.

Lazarosz Hrisztodulopulosz, a Verona középpályása arról beszélt, hogy nehéz hét áll mögöttük, de a görög csapat most nagyon együtt van és egyértelműen a három pontért jöttek Budapestre.

Szokratisz Papasztatopulosz, a Borussia Dortmund védője azt emelte ki, hogy Markarián nagyon jó edző, aki a taktikára helyezi a hangsúlyt, konkrét dolgokat kér játékosaitól, akik azt szeretnék a pályán minél jobban megvalósítani.

Vaszilisz Toroszidisz, az AS Roma hátvédje azt ígérte, hogy azokért a csapattársakért is küzdeni fognak, akik sérülés miatt nem lehetnek itt, sőt, vasárnap este egész Görögországért játszanak majd. Az Olaszországban légióskodó játékos szerint a csoportban azoknak a válogatottaknak van a legnagyobb esélyük a továbbjutásra, amelyek elöl állnak a tabellán, de szeretnék megnyerni mind a hat előttük álló mérkőzést és elérni a továbbjutást.

A görög válogatott várható összeállítása:

Oresztisz Karnezisz – Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz, Szokratisz Papasztatopulosz, Kosztasz Sztafilidisz – Panajotisz Tahcidisz, Andreasz Szamarisz, Lazarosz Hrisztodulopulosz, Jannisz Fetfacidisz, Panajotisz Kone – Sztefanosz Athanasziadisz

Magyar-görög - A görög válogatott edzése

Budapest, 2015. március 28. Vaszilisz Toroszidisz a március 29-i, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülő görög labdarúgó-válogatott edzésén a Groupama Arénában 2015. március 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Azonosító: D__AS20150328020

kf \ sgj \ brr

MTI 2015. március 28., szombat 19:51

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply