Taktikát váltana Bony

2016. January 2. Saturday in Angol Premier Liga, Hírek

Wilfried Bony
A Manchester City csatára, Bony abban bízik, hogy a szezon második felében több lehetősége lesz Sergio Agüero társaként pályára lépni, és nem csak a sokat sérült argentin cseréjeként számít rá a menedzser.

Manuel Pellegrini ebben a szezonban leginkább egy csatárral küldte pályára csapatát, az egyedüli éket megerősített középpálya segíti. Bár az elmúlt idényekben sokan törtek Sergio Agüero babérjaira, a manchesterieknél továbbra is az argentin az elsőszámú gólfelelős, így ha egészséges, ebben a felállásban övé a támadószerep.

Agüero azonban ebben a szezonban is kénytelen volt már kihagyni meccseket, ilyenkor Wilfried Bony vagy Kelechi Iheanacho helyettesítette, és a két fiatal csatár azóta is ugrásra készen várja, hogy ismét játéklehetőséget kapjon. Az elefántcsontparti futballista szerint két csatárral hatékonyabb lehetne a City.

“Tavaly játszottunk pár meccset együtt, idén erre kevesebb lehetőség volt, vagy sérült, vagy csak egy csatárral játszunk. Pedig jól illünk egymáshoz, teljesen más a stílusa, sokat mozog, gyors csatár, míg én inkább a tizenhatoson belül vagyok aktív. Szerintem nagyon jól kiegészítenénk egymást, de ez persze az edző döntésén múlik” – mondta Bony, aki rögtön leszögezte, hogy ezzel nem kívánta kritizálni Pellegrinit, akinek nincs könnyű dolga, mert a keret tele van kiváló játékosokkal.

2015 első bajnoki fordulójában a Watfordhoz látogat a Manchester City: a hazai győzelemre a szorzó 5.00, a döntetlenre 4.00, vendégek sikerére 1.72. A Manchester City ősszel hazai pályán simán győzött a Watford ellen.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply