Szuperrangadó a spanyol bajnokságban

2014. January 10. Friday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Diego Godin

A spanyol bajnokság szuperrangadóján szombaton este a listavezető FC Barcelona ahhoz az Atlético Madridhoz utazik, amely ugyanannyi ponttal áll, mint a katalán együttes, csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a második helyre.

 

A legutóbbi tíz évben mindig a Barcelona vagy a Real Madrid végzett az élen a spanyol bajnokságban, az idén azonban úgy tűnik, hogy komoly kihívója akadt mindkét együttesnek az Atlético Madrid személyében. A madridi együttes már tavaly is villantott, amikor a harmadik helyen végzett, és az ősi rivális Real Madrid otthonában győzve tudta megnyerni a spanyol Király Kupát. Sokan úgy gondolták, hogy a jó kezdés után az idén kipukkadhat a csapat, ám hiába adták el a nyáron legjobbjukat, Radamel Falcaót, pazarul szerepelnek, és tartják a lépést a Barcelonával, amely története legjobb rajtját produkálta. A katalánok az eddigi tizennyolc forduló alatt mindössze öt pontot vesztettek, ami döbbenetes adat, de így is csak jobb gólkülönbséggel előzik meg az Atléticót.

Az Atlético az idén a bajnokságban kikapott ugyan az Espanyoltól és döntetlenezett a Villarreal otthonában, de a többi meccsét megnyerte, hazai pályán például elsőrangú a mérlege, mind a kilenc találkozóján győzött, a Getafét például 7-0-ra, a Betist pedig 5-0-ra ütötte ki. A madridi együttes az eddigi 18 forduló alatt csak 11 gólt kapott, ami a legjobb mutató a ligában. A Barcelona a második 12-vel, míg a tabellán harmadik Real Madrid már 21-nél jár.
Az Atléticónál Godin nem játszott a Valencia elleni kupameccsen izomsérülés miatt, és Filipe Luis is fájlalja a lábát, kettejük szereplése kérdéses.

Juanfran viszont annak ellenére ott lehet a pályán, hogy megkapta az eltiltást jelentő ötödik sárga lapját, a klub ugyanis fellebbezett, és eltörölték a Málaga ellen kapott lapját. A Barcelonánál Lionel Messi visszatérésének örülhetnek a legjobban, Neymar a hétközi kupameccset kihagyta gyomorbántalmai miatt, de szombaton várhatóan ott lehet a pályán.

A hazai közönség előtt szereplő Atlético Madrid győzelmére 3.10, a döntetlenre 3.50, a Barcelona sikerére pedig 2.20 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply