Svájci ellenfelet kapott a Loki

2014. August 9. Saturday in Hírek, UEFA Európa Liga

Kondás Elemér
Kisorsolták az Európa Liga playoff körét, ahol a magyar bajnok Debrecen a svájci Young Boys labdarúgócsapatát kapta ellenfélnek. Kondás Elemér vezetőedző szerint a leggyengébb ellenfelet sodorta eléjük a sors, amely ugyanakkor így is nagyon erős együttes.

 

A Debrecen egy, a visszavágó 94. percében kapott gól miatt esett ki a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, ám az Európa Liga főtáblájáért még játszhat playoffot. A nyoni sorsoláson azt a Young Boyst kapta a csapat, amely 2008-ban 7-3-as összesítéssel búcsúztatta ugyanebben a sorozatban.

Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője szerint a sorsolás előtt nagyon nehéz csoportban volt a Debrecen, rendkívül erős lehetséges ellenfelekkel, de úgy gondolja, hogy közülük talán a Young Boys a leginkább verhető csapat.

“Legutóbb kettős győzelemmel jutottak túl a ciprusi Ermiszen, két éve pedig az EL-csoportba kerültek, ahol ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az első két helyen végzett Liverpool és az Anzsi, csak a rosszabb gólkülönbségük miatt nem jutottak tovább. Igyekszünk alaposan feltérképezni őket, annyit már most tudunk, hogy több légióst alkalmaznak, és a keretükben van svéd, szerb és svájci válogatott” – mondta Kondás Elemér. Hozzátette: megtekintette annak idején mindkét DVSC-Young Boys összecsapást, szerinte akkor is látszott, milyen erőt képviselnek a svájciak. “Bár azóta mindkét csapat kerete jelentősen kicserélődött, de ettől még a Young Boys ugyanolyan erős, mint akkor volt” – fogalmazott a DVSC vezetőedzője.

A rájátszás meccseit augusztus 21-én és 28-án rendezik.

A Loki szombaton a magyar bajnokságban a Puskás Akadémiát fogadja, a Debrecen győzelmére 1.44, a döntetlenre 4.33, a vendégek sikerére pedig 7.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply