Stieber a Hamburgé, Korcsmár maradhat

2014. May 27. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

Bár csapata, a Greuther Fürth nem jutott fel a másodosztályból, Stieber Zoltán mégis magasabb szinten folytatja, a Hamburg játékosa lett.

Stieber Zoltán

Sokáig úgy tűnt, a Fürth egyenes ágon feljut a Bundesliga I-be, ám egy tavaszi hullámvölgy után a csapat lemaradt a második helyről, és csak az osztályozót érő harmadik pozícióba futott be a szezon végén. Az osztályozót elvesztette az együttes a Hamburg ellen, így a játékosok nagy része számára meghiúsult az osztályváltás, Stieber Zoltán azonban nem tartozik ezen futballisták közé.

A 25 éves támadó középpályást éppen az osztályozós rivális, a Hamburg szemelte ki magának, és az északiak vezetői hétfőn bejelentették, hogy három évre szóló szerződést kötöttek a válogatott játékossal. Stieber tagja volt Pintér Attila szövetségi kapitány keretének a dánok elleni mérkőzésen is, de nem lépett pályára a találkozón.

“A HSV egy nagy klub, Hamburg egy nagy város – nekem pedig egy óriási lehetőség, hogy itt játszhatok. Örülök, hogy újabb szezont tölthetek a Bundesligában” – nyilatkozta a játékos a Hamburg honlapján.

Stieber több ismerőssel is együtt focizhat majd, Tolgay Arslannal együtt játszott Aachenben, Lasse Sobiechhel pedig a Fürthnél.

“Nagyon örülünk, hogy Zoltán minket választott. Egy nagyon komplex támadójátékos, aki agilis, jól cselez és gyors. Tökéletesen illeszkedik a csapatunkba, azt szeretnénk, ha az előttünk álló szezonban ütemesebb lenne a támadójátékunk” – mondta a magyar labdarúgúról Oliver Kreuzer, a HSV sportigazgatója.

Stieber kulcsembere volt a Fürthnek a most véget ért szezonban, 32 meccsen kilenc gólt szerzett és tizenegy gólpasszt adott.

A Fürth a következő idénynek egy magyar légióssal vág neki, Korcsmár Zsolt ugyanis marad a másodosztályú együttesben, és a vezetőség reményei szerint meghatározó játékosa lesz a feljutásra pályázó gárdának.

A német csapatok játékosai már megkezdték nyári szabadságukat, kivéve azokat, akik szerepelnek a június 12-én kezdődő világbajnokságon. Arra, hogy a német válogatott továbbjut csoportjából Portugália, Ghána és az Egyesült Államok mellől, 1.11 az odds, míg csoportgyőzelmére 1.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply