by

Spanyolország vs. Olaszország – 2012/06/10

2012. June 9. Saturday in Elemzés, Európa Bajnokság 2012, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Spanyolország

Spanyolország

VS

Európa Bajnokság 2012

2012/06/10 18:00 (CET),

PGE Arena Gdansk

Olaszország

Olaszország

Teljesítmény:

Máris benne vagyunk az EB bűvkörében, pedig még csak a nyitómérkőzésen vagyunk túl. Pár napon belül már más sem fog a szemünk előtt lebegni egyéb elfoglaltságaink közepette sem, mint foci, foci és még több foci… Egy igencsak magával ragadó mérkőzésre számítunk a Spanyolország-Olaszország küzdőpáros részéről is.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.80 1 | 1.80 Unibet X | 3.50 X | 3.50 Unibet 2 | 5.25 2 | 5.25 Sportingbet

A pénteki nyitómérkőzés igencsak izgalmasra sikeredett, amelyet Lengyelország játszott Görögországgal. A meccs kezdése előtt Gogol Bordello hevítette a hangulatot a stadionban a megnyitó alatt, és őket hallgatva nem igazán értettem, hogy miért is nem rájuk bízták az “EB-dalt”, minekután az együttes frontembere ráadásul ukrán származású, akik ugyebár társszervezői az EB-nek.

Visszatérve a kezdő csapatokra, megkell hagyni a Lengyelek kezdeti hajtása már-már elhitette, hogy övék lesz a győzelem, de aztán a  görögök részéről Dimitrios Salpingidis az 51. percben egyenlített, amivel beállította az 1:1-es döntetlen végeredményt. A látottak alapján azt mondon, hogy ez egy jó kezdés volt.

A lengyel-görög indítást az orosz-cseh küzdelem követte, és ahogyan az várható is volt, a pályaválasztó oroszok fényes győzelmet arattak a 4:1-es végeredménnyel.

A holnapi küzdőpáros egyike a Spanyolország-Olaszország. A spanyol labdarúgó-válogatottat gyakran nevezik a La Furiának, azthiszem bizton mondhatom, hogy a legnépszerűbbek egyike, és az egyik leghatékonyabbnak is mondható csapat. A legfrisebb eredményeit tekintve, 2010-ben elnyerte a világbajnoki címet, 2008-ban aranyérmes az Európa-bajnokságon, 2009-ben bronzérmes a Konföderációs kupán. Nem semmi három egymásutáni év a csapat számára. Bizonyára Vicente del Bosque edző azon lesz, hogy ezúttal is győzelemre vigye csapatát.

Az ellenfél csapat ezúttal az olasz válogatott, becenevén az Azzurri, aki szintén nem keveset tett le az asztalra, így igazán méltó ellenfélnek számít a spanyolok számára. Történetük során többszöris voltak világbajnokok, legutóbb 2006-ban, azaz éppen a spanyolok vették át tőlük a címet. Európa bajnokok mindössze egyszer voltak, és annak is már sok-sok éve (1968), de ezüstérmet szereztek 2000-ben. 2004-ben bronzérmesek voltak az Olimpián.

Láthatjuk, hogy eredményben nem szűkölködik egyik csapat sem, ami igencsak nehézzé teszi a holnapi végeredmény előreláthatóságát.


Összegzés:

Amennyiben leakarjuk tenni voksunkat valamlyik csapat győzelme mellett, fontos tudnivaló, hogy az olasz csapat nem épp virágkorát éli, gondolva itt arra, hogy játékosai nincsenek csúcsformában, amit a Nemzetközi Barátságos Márkőzésen nyűjtott teljesítményeik is hűen tükröznek. A bundabotrány sem tesz jót a játékosai moráljának. A spanyol keret ezzel szemben igen ütős, hiszen ott van Iniesta, Xavi, David Silva a középpályán, akik segítik Torrest és Fernando Llorentet a gól rúgásban. Ezzel a kerettel nehéz lenne elbánnia az olasz válogatottnak, így azt mondom holnap a spanyoloké lesz a győzelem.

Fogadási tippünk: Vesztes tipp
Spanyolország Győzelem | 1.80 Spanyolország Győzelem | 1.80 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/06/09, 15:21

Related Articles

Leave a Reply