Southamptonba igazoltak a Koeman fivérek

2014. June 17. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Ahogy szombaton a holland De Telegraaf már beharangozta Ronald Koeman lett az angol Southampton labdarúgócsapatának új edzője.
Victor Wanyama

Koemanék irányítják a következő idényben a Sotont.

Az 51 éves szakember játékosként és edzőként is megfordult mindhárom holland nagycsapatnál (Ajax, PSV, Feyenoord), de dolgozott a Benfica, a Valencia és az AZ Alkmaar együttesénél is.

Az elmúlt három évben a Feyenoordnál edzősködött, de már februárban jelezte, hogy nem folytatja a munkát szerződése lejárta után. Ugyan akadt török ajánlata, mégis úgy vélte, a Premier League komolyabb szakmai előrelépésnek számít

“Southamptonban egy tehetséges keret, egy világszínvonalú akadémia és egy tökéletes infrastruktúra várt. Amikor először találkoztam az ügyvezető igazgatóval, már éreztem, ez lesz a megfelelő klub számomra” – nyilatkozta Ronald Koeman, aki a Tottenhamhez szerződő Mauricio Pochettino helyére érkezett.

Segítőnek saját bátyját, Erwin Koemant kérte fel, aki 2008 és 2010 között a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, azóta viszont csak kisebb csapatoknál – Utrecht, FC Eindhoven, RKC Waalwijk – kapott munkát.

Az angol élvonalban korábban még sohasem dolgozott testvérpár ilyen beosztásban, a helyi sajtó emlékei szerint a Crystal Palace-nél ugyan alkalmaztak fivéreket, de a menedzser Iain Dowie bátyja, Bob nem pályaedzőként, hanem sportigazgatóként dolgozott a londoni klubnál.

A Koeman fivérek nehéz feladat elé néznek, hiszen a tavalyi bajnokság meglepetéscsapata – sokáig az első ötben szerepelt, végül a nyolcadik lett – több sebből vérzik. A legjobb csatár, Rickie Lambert már a Liverpoolhoz szerződött, de a legjobbak közül Jay Rodriguez mellett a jelenleg a világbajnokságon szereplő angol válogatott keretéhez tartozó Luke Shaw és Adam Lallana is távozhat.

Anglia csütörtökön lép pályára legközelebb Uruguay ellen, győzelmére 2.15 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a dél-amerikaiak sikerére 3.60 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply