Sokat vár Simeone az utolsó bajnokitól

2016. May 14. Saturday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

 Diego Simeone
Simeone tudja, hogy csapatának kevés az esélye a bajnoki cím megszerzésére, ennek ellenére az Atletico mindent megtesz a Celta Vigo elleni bajnokin.

Az Atletico Madrid idén sikeresen ismétli a tavalyelőtti idényt, amelyben hatalmas meglepetésre megnyerte a spanyol bajnoki címet és bejutott a Bajnokok Ligája-döntőjébe is. Diego Simeone alakulata 2014-ben végül a hazai porondon ért célba, a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában a Real Madrid állta az útját.

Idén a bajnokságban remekül hajrázó Atletico az utolsó előtti fordulóban nagyot botlott, a már kiesett Levante elleni vereséggel elszálltak esélyei a végső győzelemre. A Barcelona az utolsó meccs előtt három, a városi rivális Real Madrid két ponttal előzi Simeone fiait. A szakember elismeri, hogy ezzel gyakorlatilag elfogyott csapatának az esélye, hiszen a katalánok gólkülönbsége behozhatatlan. Azonban az utolsó bajnoki meccsnek így is maradt tétje.

Az Atletico Madrid szombaton látja vendégül a Celta Vigót, Simeone szerint ugyan a bajnoki elsőség szempontjából már érdektelen a mérkőzés, ám a BL-döntőre való felkészülés kapcsán kulcsjelentősége lehet.

“Mindig nagyon fontos, hogy az utolsó meccsel megfelelő módon fejezzünk be valamit, ráadásul a legjobb felkészülés a milánói döntőre, ha komolyan vesszük, és nyerünk a Celta Vigo elleni meccsen” – jelentette ki az argentin szakember.

A két csapat az őszi bajnoki mellett már összecsapott a kupasorozatban is: januárban a pontvadászatban 2-0-ra nyert idegenben az Atletico, míg a kupapárharc első meccse gólnélküli döntetlennel zárult, a visszavágót pedig 3-2-re nyerte idegenben a Celta és ezzel nagy meglepetésre búcsúztatta a fővárosi gárdát. Az Atletico győzelmére a szorzó 1.72, a döntetlenre 3.80, a Celta diadalára 4.75.

Forrás: Unibet

Leave a Reply