Sevilla javára a tapasztalat döntött

2015. May 28. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Unai Emery
A Sevilla labdarúgócsapata szenzációs első félidőt követően 3-2-re nyert a Dnyipro ellen az Európa Liga varsói döntőjében, ezzel története során negyedszer döntőbe jutva negyedik európai trófeáját szerezte meg.

Az ukránok a meccs elején vezetést szereztek, majd 1-2-es hátrányból még egyenlíteni tudtak, de a 76. percben Carlos Bacca találata eldöntötte a meccset, a Sevilla 3-2-re győzött. A Sevilla 2006, 2007 és 2014 után negyedszer is elnyerte a második számú európai trófeát.

Unai Emery, a győztes gárda edzője szerint abszolút megérdekelte a sikert a Sevilla.

“A sikerünk mögött sok munka van, és a döntő során mindenki nagyon jól futballozott. Ugyan voltak nehézségeink, de a félidőben azt beszéltük, hogy meg kell nyugodnunk, és ki kell várnunk a nagy lehetőséget. Megérdemeltük a sikert, most ki kell élveznünk az ünneplés minden percét” – így a szakember.

Ugyancsak boldog lehet Reyes, aki egyedülálló dolgot vitt véghez, hiszen negyedszer nyerte el az Európa Ligát. A középpályás tagja volt a tavalyi bajnokcsapatnak is, előtte pedig 2010-ben és 2012-ben az Atlético Madrid színeiben emelhette a magasba a kupát.

Rajta kívül csak három játékos mondhatja el magáról, hogy triplázott a jogelődnek számító UEFA-kupában: Ray Clemence kapus a Liverpoollal 1973-ban és 1976-ban, a Tottenhammel pedig 1984-ben nyert, míg Giuseppe Bergomi és Nicola Berti tagja volt az Inter 1991-es, 1994-es és 1998-as csapatának.

A Dnyipr szakvezetője szerint a nagyobb tapasztalat döntött a spanyolok javára, illetve néhány játékosa a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtott.

“Érezhető volt, hogy a Sevilla tapasztaltabb. Védekezésben rengeteg hibát követtünk el, sajnos hagytuk kibontakozni Baccát. A harmadik gólt ajándékba adtuk. Az európai mércéhez mérve nagyon jól játszottunk, talán kicsit jobb játékosokra lett volna szükségünk” – fogalmazott Miron Markevics.

A spanyol liga már csak egy nagy meccsre vár, szombaton az Athletic Bilbao a Barcelonával játszik a Király-kupa fináléjában. A Barca győzelmére 1/5 az odds, a döntetlenre 6/1, míg a Bilbao sikerére 12/1 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply