Schalke: újabb rangadó

2016. March 17. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Max Meyer
A Hertha elleni rangadót követően újabb fontos mérkőzés vár a Schalke 04-re a Bundesligában, a Borussia Mönchengladbach ellen azonban már pontokat kell szereznie.

Foghatják a fejüket a Schalkénál akkor, ha pénteken is vereséget szenved a csapat, hiszen azzal gyakorlatilag kiszállnának Klaas Jan HUntelaarék a Bajnokok Ligája-indulásért folyó harcból. A legutóbbi fordulóban a királykék mezesek 2-0-ra kikaptak Dárdai Pál Herthájától, amely továbbra is harmadik helyen áll a bajnokságban, a mostani körben pedig a tabella-4. Borussiát fogadják.

A Schalke a korainak vélt Európa Liga-búcsú ellenére nem tört meg, hiszen az ukrán Sahtak Donyecktől elszenvedett 0-3 után pontot szerzett az Eintracht Frankfurt otthonában, majd otthon a Hamburg ellen és a Köln vendégeként is. A Hertha ellen viszont semmi nem jött össze, és a Gladbach ellen sem lesz könnyebb a helyzet. A fekete-fehér csíkosak ugyanis a legutóbbi öt meccsén csak egyszer kapott ki, a Köln kivételével a Stuttgartot és a Frankfurtot is magabiztosan legyőzte, míg a vereséget a Wolfsburg otthonában szenvedte el.

A két csapat között a tabellán mindössze egy pont a különbség, míg a Hertha a Borussiát három, a Schalkét pedig négy egységgel előzi meg. Éppen ezért lenne fontos a három pont begyűjtése a gelsenkircheniek számára, mert ha ismét kikapnak, még akár a Mainz és a Bayer Leverkusen is megelőzheti őket, sőt, a Wolfsburg is felkapaszkodhat rájuk.

A két csapat ősszel kétszer is találkozott egymással, és annak ellenére, hogy akkor a Borussia még a kieső zónában tanyázott, 3-1 legyőzte a Schalkét, majd három nappal később a Német Kupában 2-0-ra győzött vendégként.

A Schalke győzelmére a szorzó 2.50, míg a döntetlenre 3.50, a vendég Borussia Mönchengladbach sikerére pedig 2.75.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply