Bízik a csodában a Leverkusen

2016. March 17. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Martin Schmidt
Roger Schmidt, a Bayer Leverkusen vezetőedzője bízik abban, hogy sikerül ismét magukra találniuk, a jó formát pedig a Villarreal kiejtésével kezdenék meg.

Az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágója előtt nincs könnyű helyzetben a Bayer, hiszen az első mérkőzésen 2-0-s vereséget szenvedett Spanyolországban. Ahhoz, hogy a “gyógyszergyáriak” minimum hosszabbításra mentsék a párharcot, ugyanilyen eredményt kell elérniük. Az együttes viszont nincs jó formában – annak ellenére, hogy a hétvégén 1-0-ra legyőzte a Hamburgot a német élvonalban (Bundesliga) –, mert az elmúlt öt tétmeccsén 12 gólt kapott, miközben csak hatot szerzett.

“Nehéz időszakon megyünk keresztül, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden kérdést hirtelen meg lehet válaszolni” – fogalmazott Schmidt a Bildnek adott interjújában. “Fontos, hogy profi hozzáállással vágjunk neki a dolgoknak, hogy aztán azokat sikeresen teljesítsük. Sokkal kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk, és a legmagasabb szintet kell hoznunk.”

Schmidt több játékosára sem számíthat csütörtökön a Villarreal ellen. Tin Jedvaj eltiltását tölti, míg Charles Aranguiz, Sebastian Bönisch, Roberto Hilbert, Kevin Kampl, Lars Bender és Omer Toprak sérüléssel bajlódik, így valószínűleg egyikük sem fog pályára lépni.

A spanyol klub játékosai sem veszik még félvállról a visszavágót, tisztában vannak azzal, hogy a visszavágón is a maximumot kell nyújtaniuk. Tomas Pina, a “sárga tengeralattjárók” középpályása klubja hivatalos honlapjának elmondta, a legfontosabb az, hogy továbbjussanak, mindegy, hogy milyen módon, mert ha sikerülne a legjobb nyolc közé kerülniük, az még jobban feldobná az amúgy is remek öltözői hangulatot. A Villarreal a hétvégi bajnokiját 4-2-re elveszítette a Sevilla vendégeként.

A Bayer Leverkusen győzelmére a szorzó a rendes játékidőben 2.00, míg arra, hogy továbbjut a csapat 5.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply