Puyol elhagyja a Barcelonát

2014. February 24. Monday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Carles Puyol a fájós térdei miatt nem tud már csapata hasznára lenni, így a nyáron elhagyja a Barcelona labdarúgócsapatát.

 

Carlos Puyol

Puyol 35 évesen már nem bírja a nagy igénybevételt.

A 35 éves középső védő az idei bajnokságban mindössze négy bajnokin állt Gerardo Martino edző rendelkezésére, a Sport.es portál szerint egyszerűen nem bírja a terhelést, a heti két tétmérkőzés már sok neki. A Mundo Deportivo című spanyol sportnapilap decemberben már egyszer írt arról, hogy Puyol a nyáron bejelentheti visszavonulását, miután jobb térdét 2012-ben egyszer, tavaly pedig kétszer is meg kellett műteni. A Barca ennek ellenére a nyáron két évvel, 2016 nyaráig meghosszabbította a szerződését.

Amíg a Marca ezúttal is a visszavonulásról cikkezett, a barcelonai Sport úgy értesült, hogy a csapatkapitány nem adná fel profi karrierjét, csak olyan, kisebb igénybevételt jelentő ligába vágyna, ahol heti egy mérkőzést kellene vívnia. A lap szerint a világ- és Európa-bajnok labdarúgó a következő három hónapban dönteni fog a jövőjét illetően, és nem esik kétségbe, mert szerinte a Barcelona nélküle is erős lesz Gerard Piquével, Javier Mascheranóval, Marc Bartrával és Martin Montoyával.

Puyol 1995-ben érkezett Barcelonába a Pobla de Segur csapatától, 1999. október 2-án a Valladolid ellen mutatkozott be a felnőttek között. Összesen 391 meccset vívott, 11 gólt szerzett, a spanyol válogatottban pont százszor, a katalánban hatszor lépett pályára.

Nyert hat bajnokságot, két Király-kupát, hat spanyol Szuperkupát, három Bajnokok Ligáját, két európai Szuperkupát és két klubvilágbajnokságot. A válogatottal 2008-ban Európa-bajnok, 2010-ben világbajnok volt.

A Barcelona 25 forduló után a bajnokság második helyén áll, hátránya három pont a Real Madrid mögött. Legközelebb vasárnap az Alméria ellen lép pályára, győzelmére 1.062 az odds, a döntetlenre 11.00, míg a vendégek sikerére 34.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply