Pardew szerint Cabaye hibát követ el, ha klubot vált

2013. December 24. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Alan Pardew

Alan Pardew, az angol Premier League-ben szereplő Newcastle United menedzsere szerint Yohan Cabaye, a klub legértékesebb játékosa hibát követne el azzal, ha egy nagyobb csapathoz szerződne.

 

A nyáron az Arsenal konkrét ajánlatott tett a 27 éves középpályás szolgálataiért, a “szarkák” viszont elutasították azt. Emiatt Cabaye nem lépett pályára saját döntése értelmében a Manchester City és a West Ham United elleni bajnokikon. Idővel aztán sikerült rendeznie a klubnak és a játékosnak a nézeteltéréseket, a francia labdarúgó pedig azóta 14 bajnokin játszott, négy gól mellett három asszisztja van, és hatalmas szerepe van abban, hogy a Newcastle ilyen jó szezont fut eddig, hiszen a hatodik helyen áll a pontvadászatban.

Azáltal, hogy Cabaye ismét remek formában játszik, megint több klub érdeklődéséről lehet hallani vele kapcsolatban – a listavezető Liverpool és a francia Paris Saint-Germain csak két csapat a sok közül. Pardew szerint azonban nem lenne értelme eligazolnia, hiszen egy nagyobb klubban nem kapna annyi játéklehetőséget, mint most az észak-angliaiaknál.

“Jelenleg egy olyan környezetben van, ahol állandóan játszik” – mondta a klub hivatalos oldalának a szakember. “Ez nem minden együttesnél adott, néhány helyen ugyanis nincs bérelt pozíciód.”

Pardew mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy megtartsa a 2016-os szezon végéig szerződéssel rendelkező Cabaye-t. A menedzser igazán optimista, A Bajnokok Ligájába szeretné vezetni csapatát, így elkerülhető lenne az, hogy francia karmestere átigazolási kérelmet nyújtson be.

A Newcastle United győzelmét 1.75 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.80, a Stoke City esetleges sikerére pedig 5.25 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply