Olaszországba készül az Everton védője

2013. December 24. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

John Heitinga

Nagy valószínűséggel már most télen csapatot vált Johnny Heitinga, az angol Premier League-ben szereplő Everton játékosa. A 30 éves holland iránt Olaszországból van érdeklődés.

 

A több játéklehetőség reményében már a télen elhagyná az Evertont Heitinga. A belső védő nagy reményekkel igazolt a spanyol Atletico Madridtól a liverpooliakhoz 2009 nyarán, és három szezonon keresztül alapembernek is számított, de a tavalyi kiírásban David Moyestól már csak 26-szor szerepelt kezdőként, ráadásul ebből kilenc alkalommal csereként lépett pályára.

Moyes a nyáron távozott, azonban Roberto Martinez érkezésével sem javult a helyzet Heitinga számára, és nincs is ok a váltásra, hiszen az Everton jól szerepel a bajnokságban. A holland bajnokin idén még nem játszott, két ligakupa-találkozón azonban kezdett. Szerződése a nyáron fog lejárni, így ha a kék mezesek pénzt akarnak látni belőle, akkor januárban el kell már adniuk.

“Egyelőre semmi hivatalos nincs” – mondta Heitinga a Gazzetta dello Sportnak. “Az én szerződésem júniusban le fog járni, és rengeteg lehetőségem van, hogy elhagyjam az Evertont. Hogy az AS Romahoz igazolnék-e? Rengeteget hallottam az ő érdeklődésükről. Azt hiszem, hogy a jövő héten kell konkrétabb dolgunkat megtudnunk. Várok még, nem kapkodom. Játszottam Spanyolországban és Angliában, és az olasz kihívás is érdekel. Néhány Serie A-s csapat érdeklődik irántam, és várom a konkrét megkereséseket az ügynökömtől. A Roma Olaszország egyik legjobb együttese, ha komolyan gondolják a megszerzésem, akkor a következő napokban biztos vagyok benne, hogy fogunk erről beszélni.”

Heitinga 114 Premier League-meccsen lépett pályára az Everton mezében.

A Roma a többi itáliai csapathoz hasonlóan megérdemelt pihenőjét tölti, viszont január első hetében már bajnokikat rendeznek: a “farkasok” a Juventushoz látogatnak. A hazaiak győzelmére 1.61 az odds, míg a döntetlenre 3.75, a vendégek sikerére pedig 5.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply