Özil megvédte első szezonját

2014. May 9. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

Mesut Ozil

Mesut Özilt sok kritika érte Arsenalban töltött első idényében, ám a német válogatott labdarúgó elégedett magával.

 

Az Arsenal tavaly nyáron mindent elkövetett, hogy megerősítse keretét, ám Arsene Wenger nem tudta elcsábítani kiszemeltjeit. A piac zárásának napján aztán sikerült megszerezni Mesut Özilt a Real Madridtól, a német középpályás rekordot jelentő 50 millió euróért váltott csapatot.

Egy éve sokan kritizálták Carlo Ancelottit és dicsérték Arsene Wengert a történtekért, és az első hónapok a francia szakembert igazolták. Özil remekül kezdett új csapatában, amely többek között ennek is köszönhetően szárnyalt a szezon elején. A londoniak sokáig vezették a tabellát, ám télen visszaestek, ahogy Özil teljesítménye is. Tavasszal már rengeteg kritika érte a német válogatott játékost, aki ennek ellenére elégedett első angliai idényével.

“Olyan volt, mint egy hullámvasút ez a szezon, de én összességében elégedett vagyok. Az Arsenal 10 éve nem nyert trófeát, és nekünk most erre megvan az esélyünk. Az FA-kupa lehet a harmadik kupatrófeám a harmadik országban, amelyben légióskodom” – jelentette ki Özil, utalva a május 17-i FA-kupa döntőjére, amelyben a Hull City lesz az ellenfél.

Az Arsenal a bajnokság negyedik helyén, míg a Hull a 16. helyen várja a kupadöntőt. A bajnokságban mindkét összecsapást Wenger tanítványai nyerték, hazai pályán 2-0-ra, idegenben pedig 3-0-ra győztek.

Az Arsenal FA-kupa-döntőben a rendes játékidőben aratott sikerének az oddsa 1.44, a döntetlenre 4.33, a Hull City 90 perc alatt elért győzelmére 7.00 a szorzó. A Hull legutóbb 2008-ban tudta legyőzni Wenger csapatát.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply