Otthon juthat tovább a Celtic

2014. November 27. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Georgios Samaras
Ha nem szeretne izgulni az utolsó fordulóban, akkor hazai közönség előtt már csütörtök este kiharcolhatja az Európa Liga-továbbjutást a Celtic labdarúgócsapata.

 

A skót együttes a D csoportban nyolc pontot gyűjtött négy mérkőzésen, és ha legyőzi a listavezető Salzburgot, biztosan továbbjut. De mindenképpen továbbmegy, ha a Dinamo Zagreb nem tud nyerni az Astra Giurgiu otthonában, márpedig a horvátok hazai környezetben egyszer már alaposan, 5-1-re eltángálták a románokat. A Celtic még veretlen, Salzburgban 2-2-es, a románoknál 1-1-es döntetlent ért el, Glasgowban azonban mindkét mérkőzését hozta, az Astrát 2-1-re, a Dinamót 1-0-ra verte.

A Salzburg csak a Celtic ellen veszített pontokat, a másik három összecsapását megnyerte, így nem lesz esélytelen ezúttal sem. A továbbjutás már megvan, rajta kívül csak a Dinamo Moszkva, a Fiorentina és a Legia lehet nyugodt.

A hazaiaknál a védő Jason Denayer és a szélső Wakaso Mubarak lábsérüléssel bajlódik, így mindkettő játéka kérdéses. A csatár John Guidetti és a védő Mikael Lustig szereplésére viszont semmi esély. A csapatkapitány Scott Brown letöltötte eltiltását, így visszatérhet a középpályára.

A vendégeknél van eltiltott, a balhátvéd Andreas Ulmer, de sérülés miatt nem játszhat a ghánai Isaac Vorsah és Rodnei, a norvég Valon Berisha, és a két fiatal osztrák, Valentino Lazaro és Nils Quaschner sem.

A hazaiak győzelmére 2.90 az odds, a döntetlenre 3.75, míg a vendég osztrákok sikerére 2.40 szorzóval lehet fogadni.

Amennyiben a Salzburg begyűjtené a három pontot, az első osztrák csapat lehetne, amelyik Skóciában kupameccset nyer. Korábban az Aberdeen, a Rangers, a Dundee United, a Hearts és a Livingston nem bukott el osztrák klub ellen. A Celtic háromszor meccselt eddig osztrák csapattal, de a Wacker Innsbruck kétszer kikapott, a Rapid pedig csak 1-1-es döntetlent ért el Glasgowban.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply