Nem tud gólt szerezni a Liteksz csapata

2014. July 22. Tuesday in Hírek, UEFA Európa Liga

Tomislav Szivics
Négy napon belül kétszer is vereséget szenvedett hazai pályán a Liteksz Lovecs labdarúgócsapata.

 

A bolgár együttes előbb a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának odavágóján a Diósgyőrtől kapott ki 2-0-ra, majd vasárnap a CSZKA Szófia is meglepte Kraszimir Balakov együttesét, és Marquinhos találatával 1-0-ra győzött.

Balakov szerint a csatárok gólképtelensége a legnagyobb probléma. “Kemény mérkőzést vívtunk, de sajnos a szerencse nem a mi oldalunkra állt. De hiába diktáltuk a játék ritmusát,és alakítottunk ki sok helyzetet, egyszerűen nem tudtunk gólt szerezni” – nyilatkozta a szakember, aki taktikailag is belenyúlt a meccsbe.

“Megváltozott egy kicsit a stratégiánk azzal, hogy Armando Vajushit tettük középső középpályásnak. Úgy véltem, az ő jobban lát a pályán, és tud majd irányítani. De kiderült, a nyúlra nem bízhatod rá, hogy üldözze a vadat. De megoldjuk majd ezt a problémát, mint ahogy az előző körben a moldáviai Veris ellen is sikerült, akkor játékosaink háromszor is betaláltak” – mondta.

A bolgárok következő tétmérkőzésüket csütörtökön, Nyíregyházán játsszák, ahol kétgólos hátrányból vágnak neki a Diósgyőr elleni kupavisszavágónak. “Mindig is pozitív szemléletű sportoló voltam, megpróbálom ezt átadni a játékosaimnak is. Mindet elkövetünk, hogy ledolgozzuk a hátrányt, és legyen lehetőségünk kiharcolni a továbbjutást Magyarországon.”

A bolgár sajtó azt is Balakov szemére vetette, hogy a légiósokat előnyben részesíti, miközben Ilia Milanov és Alekszander Cvetkov csak kispados. De a szakember azt mondta, itt nem légiós probléma van, az egész csapatnak javulnia kell a siker érdekében.

A Diósgyőr csütörtöki győzelmére 2.10 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a bolgárok idegenbeli sikerére 3.00 szorzóval lehet fogadni.

A magyar együttesnél rossz hír, hogy a Bulgáriában megsérült Barczi Dávid nem fog felépülni, mert a játékos jobb lábának második lábujja eltört, így több hét kihagyás vár rá.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply