Nem tesz nyomást az elnök Guardiola vállára

2016. March 7. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Pep Guardiola
Rummenigge szerint a Bayern vezetősége nem várja el a csapattól, hogy triplázzon idén, így is próbálják mentesíteni a nyomás alól a távozó Guardiola vezetőedzőt.

A Bayern München ebben a szezonban is versenyben van akár a triplázásért is a szezon hajrájáig, a bajnokságban hatalmas az előnye a bajoroknak, akik a kupában és a Bajnokok Ligájában is is versenyben vannak még a végső győzelemért. Josep Guardiola vezetőedző a szezon végén már biztosan távozik, a spanyol mesterrel ugyan elégedettek voltak Münchenben, de többet vártak a sikeredző által irányított alakulattól, így nem álltak a Manchester Cityhez távozó szakember útjába.

A bajorok vezetősége azonban nem akar feleslegesen nyomást helyezni a távozó szakember vállára, így nem fogalmazták meg elvárásaikat a szezon hajrája kapcsán.

“A triplázás nagyon ritka, olyan, mint egy kék Mauritius” – hasonlított Rummenigge a triplázást az egyik legritkább és legdrágább bélyeghez.

“Majd meglátjuk, hogy a meccs utolsó napján milyen trófeák állnak majd az asztalunkon” – tette hozzá az elnök.

Guardiola elődjével, Jupp Heynckesszel képes volt megnyerni a három legfontosabb trófeát egy szezonon belül a Bayern, ám Rummenigge szerint elég lesz, ha egy-két trófeával búcsúzik a spanyol tréner.

A bajnokságban egy kicsit megtorpant a bajor csapat, amely a Mainz elleni váratlan vereség után ikszelt a Borussia Dortmund otthonában. Szombaton a Werder Bremen ellen javíthat hazai pályán Guardiola alakulata: a Bayern sikerére a szorzó 1.12, a döntetlenre 9.00, a Werder győzelmére 19.00.

Ősszel a Bayern München 1-0-ra nyert a Werder Bremen otthonában. A két csapat néhány hét múlva a Német Kupa elődöntőjében is összeméri egymással az erejét.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply