A Juventus rekordot állított be

2016. March 7. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Gianluigi Buffon
A Juventus vasárnap az Atalanta ellen szerezte meg a három bajnoki pontot, a Sassuolo ellen a csapat és Gianluigi Buffon is komoly rekordot dönthet meg.

A Juventus a Bajnokok Ligájában két gólt kapott a Bayern Münchentől, míg szerdán az Inter vágott hármat Massimiliano Allegri csapatának az Olasz Kupában. A bajnokságban azonban páratlan kapott gól nélküli időszakot produkál a címvédő, amely vasárnap az Atalanta vendégeként nyert 2-0-ra. Ezzel a Juventus és Giangluigi Buffon kapuja immár kilenc teljes bajnoki óta maradt érintetlen, ez pedig rekord a Serie A-ban.

Korábban két csapat volt képes zsinórban kilenc meccset lejátszani kapott gól nélkül, a Milan egy, az Inter két szezonon át érte el a csúcsot, amelyet most a Juventus beállított, pénteken pedig a Sassuolo ellen meg is javíthat. A pénteki meccsen Buffon egyéni rekorder is lehet, jelenleg 843 perce tart a válogatott klasszis góltalan időszaka, vagyis már csak hatvan perc választja el Dino Zoff házi csúcsától, és további 26 Sebastiano Rossi abszolút rekordjához, amelyet a Milan kapusa az 1992/1993-as bajnoki szezonban állított fel 11 egymást követő meccsen.

A bergamói győzelemmel a Juventus visszaszerezte hárompontos előnyét a Napolival szemben tíz fordulóval a bajnokság vége előtt.

Utoljára a bajnokságban Antonio Cassano tudta bevenni a Juventus kapuját, a Sampdoria labdarúgója január 10-én vette be a torinóiak kapuját.

A Juventus sikerére a szorzó 1.36, a döntetlenre 4.50, a Sassuolo győzelmére 9.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply