Megelőzte Ronaldo a Barcelona legendáját

2016. March 7. Monday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo újabb érdekes meccset tudhat maga mögött, miután a Real Madrid sztárja négy gólt szerzett a Celta Vigo elleni 7-1-es siker alkalmával. Ronaldo 1-0-s Real-vezetésnél kezdte a gólgyártást egy látványos távoli lövéssel, majd egy szabadrúgással folytatta, aztán Isco passzát közelről gurította be, végül Jesé szöglete után bólintott nagyon pontosan.

Az ő négy góljával a Real padlóra küldte a Celtát, Ronaldo pedig feljött a második helyre a spanyol bajnokság góllövőlistáján. Eddig a Barcelona legendája, Telmo Zarra állt a második helyen, aki 251 góllal fejezte be a pályafutását, őt előzte most meg Ronaldo, aki jelenleg 252-nél tart. Komoly különbség, hogy Zarrának 1940 és 1955 között 271 meccs kellett a 251 gólhoz, Ronaldónak viszont 228 találkozón jött össze a 252, ami elképesztő, 1,1-es gólátlagot jelent. A spanyol bajnokságban a legtöbb gólt Lionel Messi szerezte, a Barca klasszisa 305-nél jár, és ezeket 337 meccsen szerezte.

Az összes sorozatot tekintve Ronaldo 350 gólnál jár a Real Madridban, és ezeket 335 mérkőzésen szerezte, így a második világháború óta ő érte el egy klub színeiben a leggyorsabban a 350 gólos határt. A 31 éves portugál 27 góljával vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját, és az európai Aranycipőért folytatott harcban is élre állt, mivel a Primera División kettes szorzóval bír, így Ronaldónak jelenleg 54 pontja van.

Mögötte a Napoli argentin csatára, Gonzalo Higuaín áll, akinek 26 gólja miatt 52 pontja van, és ugyanígy áll Jonas, a Benfica portugál csatára is, aki szintén 26-szor volt eredményes. A listán szerepel egy magyar játékos is, Nikolics Nemanja, aki a varsói Legiában 23 gólt szerzett, de a lengyel bajnokság másfeles szorzójú, így ez csak 34,5 pontot ért, ami a 15. helyet jelenti, de Nikolics így is megelőzi Thomas Müllert, Sergio Agüerót és Harry Kane-t.

Ronaldo legközelebb a Roma ellen gyarapíthatja realos góljainak a számát a keddi BL-visszavágón. A Real győzelmére a szorzó 1.40, a döntetlenre 5.25, a Roma sikerére 8.50.

Forrás: Unibet

Leave a Reply