A Barcelona idegenben szerzett négy gólt

2016. March 7. Monday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Lionel Messi
Neymar nélkül játszott a Barcelona labdarúgócsapata a forduló előtt a nyolcadik helyen álló Eibar ellen. A házigazda számára nem volt túl jó előjel, hogy legutóbbi öt bajnokijából négyet is elbukott, és csak az utolsó helyezett Levantét tudta legyőzni 2-0-ra.

A két csapat korábban mindössze háromszor találkozott az élvonalban, és mindhárom meccset a Barca nyerte meg, amely ezeken nyolcszor volt eredményes, míg az Eibar csak egyszer.

A mostani mérkőzésen gyorsan vezetést szerzett a Barcelona, a nyolcadik percben Suárez beadása egy védő lábán megpattant, így pont jó lett a hosszú oldalon érkező Munirnak, aki közelről nem hibázott. Még az első félidő végén érkezett a második Barca-találat, Messi indult el a labdával, ez pedig általában nem jelent jót az ellenfeleknek, most az lett a vége, hogy egy bal alsóban kikötő lövéssel zárta le az akciót. A Barcelona a második félidőben már nem diktált óriási tempót, de az utolsó negyedóra kezdetén így is növelni tudta az előnyét, Messi beadásába ért bele kézzel Ivan Ramis, a megítélt büntetőt pedig az argentin emelte a kapu közepébe.

Ez volt a katalánok hetedik büntetőgólja a bajnokságban, ennyit egyetlen csapat sem szerzett rajtuk kívül. A végén még Suárez is hallatott magáról, az uruguayi támadó agresszívan tartotta meg a labdát, majd kilőtte a jobb sarkot, beállítva a 4-0-s végeredményt. A Barcelona a mostani szezonban az összes sorozatot számolva 132 gólnál tart, amiből a Messi, Suárez, Neymar hármas összesen százat termelt. A mostani győzelem azt jelenti, hogy a Barcelona tovább javította a klub-, egyben spanyol rekordot, és immár 36 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

Luis Enrique csapata legközelebb szombaton lép pályára, amikor a Getafét fogadja. A Barcelona győzelmére a szorzó 1.062, a döntetlenre 13.00, a Getafe sikerére 26.00.

Forrás: Unibet

Leave a Reply