Nem győzni jár a magyar válogatott Romániába

2014. October 10. Friday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Korcsmár Zsolt
Korcsmár Zsolt, a magyar labdarúgó-válogatott hátvédje szerint akár plusz erőt is adhat a sok román szurkoló a szombati Európa-bajnoki selejtezőn. Ugyanakkor a múlt nem a magyar csapat oldalán áll, utoljára 1958-ban tudott nyerni Romániában a magyar válogatott.

 

Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön megtartotta utolsó magyarországi edzését. A taktikai megbeszélést követően a pontrúgásokat és a pontrúgások elleni védekezést gyakorolták a játékosok Szabics Imre vezetésével. Legközelebb a csapat péntek 17 órakor edz, de akkor már a szombati Eb-selejtező helyszínén, a bukaresti stadionban, a Nemzeti Arénában.

Korcsmár Zsolt, a Greuther Fürth magyar légiósa szerint akár plusz erőt is adhat a magyar csapatnak a rengeteg román szurkoló. “Egy focistának az, ha kimegy ötvenezer ember elé, óriási drukkot ad belülről. Legtöbbször nem értjük, hogy mit kiabál a közönség, az a legfontosabb, hogy meg tudd mutatni, amire egész héten készülsz, nincs idő arra figyelni, hogy mi történik a pályán kívül. Szeretek sok néző előtt, jó pályán, jó stadionban játszani, ez akár plusz erőt is adhat Bukarestben” – nyilatkozta Korcsmár Zsolt.

A két válogatott 23 mérkőzést játszott eddig egymás ellen, a mérleg a magyarok fölényét mutatja: 11 győzelem, 6 döntetlen, 6 vereség. Az utóbbi időben ugyanakkor idegenben hatalmas a román fölény, a magyar válogatott a legutóbbi három mérkőzését elveszítette Romániában (3-0, 2-0, 2-0), utoljára 1970-ben szerzett gólt (2-2), legutóbb pedig 1958-ban tudta legyőzni idegenben a mostani ellenfelet, igaz, akkor is csak barátságos mérkőzésen 2-1-re.

A szombati találkozón a hazai pályán játszó román válogatott győzelmére 1.75, a döntetlenre 3.60, a magyar csapat sikerére pedig 5.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply