Nem fér bele a botlás a Laziónál

2013. December 15. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Vladimir Petkovic

A Laziót már csak négy pont választja el a kiesőzónától a Serie A-ban, ha a Livorno ellen sem sikerülne nyerni, végképp elfogyna a szurkolók türelme.

 

A Lazio azzal a céllal kezdte meg az idényt, hogy végig harcban legyen a dobogóért, így a Bajnokok Ligája szereplésért, erre azonban már a bajnokság első felében elszállt minden reménye. A rómaiak jelenleg a 12. helyen állnak 17 ponttal, hátrányuk 15 egység a harmadik Napoli mögött.

A csapat legutóbbi tíz bajnokijából mindössze egyet nyert meg, azt is még októberben, azóta mindössze három pontot sikerült összekaparnia. Az Európa Ligában sikerült ugyan továbbjutnia csoportjából, de a csütörtöki, Trabzonspor elleni 0-0 után a szurkolók keményen kifütyülték a csapatot, ezzel is mutatva, hogy kezd elfogyni a türelmük.

“Optimistán, tiszta fejjel kell játszanunk vasárnap. Ez az év nagyon pechesen alakult számunkra, alaposan ki kell elemezni, hogy mi romlott el a csapat játékában. A hullámvölgy már hónapok óta nehezíti a dolgunkat, nehéz így felrázni a játékosokat, mindenesetre türelemre és pozitív hozzáállásra lenne szükség a javuláshoz a szurkolók és a média részéről is” – mondta Vladimir Petkovic, a rómaiak vezetőedzője.

A vasárnapi bajnoki azért is fontos, mert a vendég Livorno ős-riválisnak számít, egy ilyen presztízsmeccsen a szurkolók aligha néznének el egy újabb botlást. A vendégek kiesőhelyen, a 18. pozícióban várják az összecsapást, legutóbbi négy bajnokijuk mérlege egy döntetlen és három vereség.

“A Liveron nagyon jó csapat, kiválóan védekezik, de bízom benne, hogy ezúttal termelékeny lesz a csapatom. A játékosok tudják, mi forog kockán, fontos, hogy összetartsunk és mielőbb kijöjjünk a gödörből” – tette hozzá a vezetőedző, akinek a hírek szerint az állását is féltenie kell, a klubvezetés ugyanis aligha nézi sokáig tétlenül a csapat vergődését.

A Lazio győzelmére 1.50 az odds, a döntetlenre 4.00, a Livorno sikerére 7.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply