Elmélkedés egy Öreg Hölgy törökországi botlásáról

2013. December 15. Sunday in Elemzés, Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

2013. december 10. – Galatasaray-Juventus a mindent eldöntő találkozó, a mindent eldöntő mérkőzés napja. Ki megy tovább a Galata vagy a Juventus?

Aki nyer, az továbbjut, persze a Juvenak a döntetlen is elég lett volna.

Akkor, azon az estén a mérkőzés kezdete előtt még senki nem sejtette, hogy aznap még nem lesz továbbjutó, de másnap eldőlt és az Öreg Hölgy nem ment tovább.

Persze most így utólag könnyű elmélkedni azon, hogy voltak előjelek arról, hogy a fekete-fehérek nem fognak továbbjutni.

Felipe Melo a Galatasaray brazil középpályása, aki a Juventus játékosa is volt, nyilatkozataiban a Galatasarayt látta győztesként az Isztambuli mérkőzésen.

Azt se felejtsük el, hogy Torinóban is csak 2-2-es döntetlent tudott elérni az Öreg Hölgy a Galata ellen, és, hogy azon a találkozón a 78. percig vezetett Roberto Mancini csapata. Lehet, hogy már ott érett a “meglepetés”?

A legvészjóslóbb előjel a Juventusnál az volt, hogy elég lett volna a döntetlen és ez azt hiszem benne volt a játékosokban. Nem tudatosodott, vagy eléggé nem tudatosodott az a fekete-fehérekben, hogy a Türk Telekom Arenaban úgy kell felmenni a gyepre mint aki nyerni akar, ezért romlott el valami a Juventus gépezetében, amely általában olyan olajozottan működött.

A fekete-fehérek tudhatták a legjobban, hogy milyen fellépni és győzni a Galata stadionjában, hisz előttük 9 olasz csapatnak nem sikerült nyerni ott.

Aztán elkezdődött a mérkőzés, egy ideje esik az eső Isztambulban, aztán havazik, aztán jégeső, minden egyben van már, pokol ez a stadion, narancssárga labdával cserélik ki a fehér-szürke labdát, aztán a 30. perc környékén félbeszakítják a mérkőzést a jégeső miatt. A pálya hó és sártenger, na meg dagonya, alkalmatlanná vált a játékra.

Pedro Proenca, portugál játékvezető a 32. perecben félbeszakítja, majd elhalasztja másnapra a mérkőzés folytatását.

11.-én ott folytatódik a mérkőzés ahol abbamaradt, a pálya ugyanolyan, ha nem rosszabb, néhol zöld gyep van, máshol sár, helyenként pedig hó, a labda narancssárga, a hó pedig továbbra is esik.

Nem lehet beszélni folyamatos játékról mert az nincs, így jár le az első félidő, a csapatok nagyjából egyformán birtokolják a labdát.

A második félidő is ugyanúgy folytatódik mint az első, azonban a 85. percben megtörik a jég, Sneijder kap jó labdát Drogbától, a holland pedig belőtte.
Összedőlt a fekete-fehérek minden reménye, kiesik a Juve, de kiestek a többi olasz csapatok is a Milan kivételével.

A találkozó után Conte így nyilatkozott: “Didier Drogba azt mondta, mindkét csapatnak ugyanolyan rossz a pálya. Szerintem ez nem igaz, mert mi játszani próbáltuk a focit, és ezt ilyen talajon nem lehetett megtenni. Normális pályán a saját játékunkat játszhattuk volna, és továbbjutunk. Azt gondolom, igazságtalan a kiesésünk, még ha igaz is, hogy magunknak tettük nehézzé a dolgunkat.”

Tényleg az időjárás áldozata lett a Juventus? Vajon miért nem nyerte meg az első mérkőzését a Galata ellen? Egy gyengécske játék után ugyancsak pontokat veszített az FC Copenhagen otthonában, vajon miért? Vagy feltehetjük a kérdést, hogy miért csak 2-2-es döntetlent ért el egy gyenge napot kifogó Real Madrid ellen a Juventus Arenában?

A Juventus a világ egyik legjobb és legnagyobb csapata, az egyik kedvencem és sajnálom, hogy nem jutottak a az UEFA Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, de ha adhatnék nekik egy jó tanácsot, az az lenne, hogy az elveszített mérkőzéseik után ne az időjárással foglalkozzanak, hanem azzal, hogy mindig győzni menjenek fel a pályára.

Related Articles

Leave a Reply