Nem csalódott Guardiola

2015. May 23. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Pep Guardiola
Josep Guardiola szerint nem lehet minden szezonban triplázást várni a csapattól, a vezetőedző szerint a legfontosabb céljukat teljesítették.

A Bayern Münchennel szemben nagy volt az elvárás a szezon során, ám végül a bajoroknak meg kellett elégedniük a bajnoki címvédéssel, a hazai és a nemzetközi kupafronton ezúttal nem jött össze a döntőbe jutás sem. Josep Guardiola csapatát a Német Kupában a Borussia Dortmund, míg a Bajnokok Ligájában a Barcelona állította meg az elődöntőben, sokak szerint így már csalódást keltő a bajorok szezonja. A vezetőedző azonban nem osztja a hasonló véleményeket.

“Ha a Bayern Münchennek olyan trénerre van szüksége, aki minden évben triplázni tud, akkor nem én vagyok a megfelelő választás, ehhez nem vagyok elég jó. Megtanultam már, hogy itt sokat beszélnek az emberek, de meg kéne érteni, hogy a német bajnokról beszélünk. A Bajnokok Ligája-trófea talán a legfontosabb a foci világában, de a számunkra idén a Bundesliga volt az elsőszámú prioritás” – jelentette ki dacosan a kritikákra válaszolva Guardiola.

A szezon hajrájában többször is felmerült, hogy a spanyol tréner a nyáron távozik, a legtöbbször a Manchester Cityvel hozták összefüggésbe. Azonban Guardiola többször is kijelentette, hogy mindenképpen szeretné kitölteni jövő nyárig szóló szerződését.

A Bayern München a német bajnokság utolsó körében a 10. helyezett Mainzot látja vendégül: a hazai győzelem oddsa 2/9, a döntetlenre 6/1, a vendégek sikerére 10/1 a szorzó.

Ősszel a bajorok 2-1-re nyertek a Mainz otthonában.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply