Nem a négy közé jutás már Mourinho célja

2015. December 7. Monday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Jose Mourinho
Hétről hétre óvatosabban nyilatkozik José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának edzője. A londoniak két éve hat vereséggel a harmadik helyen zártak a Premier League-ben, az előző évadot viszont mindössze három vereséggel az élen zárták.

A 2015-16-os idényben 15 forduló alatt azonban már nyolcszor kikaptak, és a 14. helyen szerénykedve alig előzik meg a kiesőhelyen álló Sunderland, Newcastle, Aston Villa triót.

Mourinho az első vereségek után még azt mondta, a Chelsea vezetése a lehető legrosszabbat tenné az ő menesztésével, mert a csapat sohasem lenne olyan jó, mint vele volt. Aztán az újabb kudarcokat követően azt ígérte, így is a négy közé vezeti az együttest, de a szombati, hazai pályán elszenvedett Bournemouth elleni zakót követően már ennél is visszafogottabb volt.

“Az újonc elleni meccs előtt úgy gondoltam, négybe juthatunk. Elsősorban azért, mert azt látom, hogy a Leicestert leszámítva minden csapat veszít pontokat. Szóval reálisan azt gondolhattam, hogy ez az egyszer fent, egyszer lent állapot segítheti a mi pozíciónkat is. De most, hogy kikaptunk, már csak a top hatban szabad gondolkodnunk” – mondta, célozva arra, hogy a BL helyett beérné egy Európa Liga-indulást érő helyezéssel is.

Hozzátette, ha a játékosai nem adják a maximumot minden mérkőzésen, akkor az nagy problémát jelent. “Azt szoktam mondani, gondoljunk a következő mérkőzés megnyerésére. De a mi ellentmondásos teljesítményünkkel nem lehet állandó célt kitűzni.”

A Chelsea legközelebb szerdán a Bajnokok Ligájában lép pályára, és győznie kell a továbbjutáshoz. Az angolok hazai győzelmére 2.00 a szorzó, a döntetlenre 3.50, míg a Porto idegenbeli sikerére 4.20.

A Mirror közben összeszedte az öt lehetséges jelöltet, aki szóba jöhetne a Chelsea kispadján Mourinho esetleges menesztését követően. A lap úgy véli, Carlo Ancelotti, Fabio Capello, Diego Simeone, Pep Guardiola és Brendan Rodgers is esélyes lehetne a posztra.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply