Negyedszer lett Özil az év német focistája

2016. January 15. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

Mesut Ozil
Özil lett újra a szurkolók szavazatai alapján az év legjobbja 2015-ben is, az elmúlt öt évből négyszer ő lett az első.

Mesut Özil a Schalke 04-ben kezdte karrierjét, majd a Werder Bremen után a Real Madridba igazolt. A királyiaknál a világ egyik legjobb középpályásaként emlegették, az Arsenal klubrekordot jelentő összegért igazolta le 2013-ban, ám sokáig nem volt biztos, hogy jó üzletet kötöttek a londoniak.

A német válogatott labdarúgó Londonban sokáig nem találta a ritmust, sokan kritizálták emiatt Arsene Wengert, ám a francia végül megtalálta a német helyét a csapatban, az elmúlt évben már ismét húzóember tudott lenni. A 70-szeres válogatott labdarúgó a világbajnokság után újra szárnyalni kezdett, a jelenlegi idényben pedig az angol listavezető egyik húzóembere.

Nem meglepő, hogy egyik fő esélyese volt a németországi év labdarúgója választásnak, amelyet meg is nyert. Özil immár negyedszer nyerte el a legtöbb szurkolói szavazatot, ráadásul az elmúlt öt évben szerezte minden elsőségét. Mindössze 2014-ben tudta megelőzni őt Toni Kroos.

Az Arsenal labdarúgója több, mint 51 ezer voksot kapott, a szurkolók 45,9 százaléka szavazott rá, hatalmas fölénnyel nyert a 15,9 százalékot magának tudó Thomas Müller és Jonas Hector mögött (13,6). Özil teljesítményének elismerése, hogy az elmúlt évben minden német válogatott mérkőzésen kezdő volt Joachim Löw nemzeti gárdájában.

Özil vasárnap a Stoke City otthonában bizonyíthatja, hogy megérdemli az újabb elismerést: a hazai győzelemre a szorzó 4.33, a döntetlenre 3.60, a vendégek bajnoki sikerére 1.95.

Arra, hogy Özil gólt szerez a Stoke ellen, 4.00 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply