Menesztette az AS Roma Rudi Garciát

2016. January 14. Thursday in Hírek, Olasz Serie A

Rudi Garcia
Menesztette edzőjét az AS Roma labdarúgócsapata, az olasz klub vezetése úgy döntött, nem vár tovább, és Rudi Garcia helyett más vezetőedzőt keres.

Az 51 éves francia szakember 2013 nyarán érkezett az olasz fővárosba, első két szezonjában egyaránt a második helyre vezette tanítványait, és a csapat 2010 óta először szerepelhetett a Bajnokok Ligájában.

A Lille egykori menedzserének irányításával jól kezdődött a 2015-16-os szezon is, azonban november közepe óta mindössze egy mérkőzést sikerült megnyerni: december 20-án a kiesés ellen menekülő Genoát győzték le 2-0-ra.

Közben a Bajnokok Ligája csoportköréből ugyan továbbjutott, de hat mérkőzésen mindössze egyszer nyert és hat pontot szerzett, ami messze a legkevesebb volt. A nyolcaddöntőben a Real Madrid ellen kell helyt állnia a csapatnak, míg a Serie A-ban a tabella ötödik helyéről várhatják a folytatást.

Garcia sorsát a szombati AC Milan elleni 1-1-es döntetlen pecsételte meg, a mérkőzés után James Pallotta elnök állítólag azonnal meghozta döntését.

“Szeretném megköszönni Rudi Garcia munkáját, sok szép pillanatot tölthettünk együtt, de úgy gondoljuk, hogy megérett az idő a változásra. A közelmúltbeli eredményei miatt a klub úgy döntött, hogy új irányba indul el” – olvasható a Pallotta által aláírt hivatalos nyilatkozatban.

A szerda délutáni edzést Alberto De Rossi – a középpályás Daniele édesapja – tartotta, az olasz sajtó értesülése szerint az a Luciano Spalletti lesz az új tréner, aki 2005 és 2009 között két Olasz Kupát és egy Szuperkupát is nyert Rómában.

Az AS Roma vasárnap a sereghajtó, 19 forduló után is nyeretlen Hellas Verona ellen lép pályára a Stadio Olimpicóban. A hazaiak győzelmére a szorzó 1.36, a döntetlenre 4.75, míg a veronaiak idegenbeli sikerére 8.00.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply