A wolfsburgi támadó lábát törte

2016. January 14. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Bas Dost
Bas Dost hat hétig nem szerepelhet, mivel edzésen lábsérülést szenvedett, ezzel várhatóan kútba esik esetleges eligazolásának a lehetősége.

A Wolfsburg a Bundesliga őszi idényének hajrájában sok pontot hullajtott, utolsó négy meccsén csak két döntetlenre futotta erejéből, ennek köszönhetően visszacsúszott a tabellán. Dieter Hecking együttese végül a hetedik helyen zárta az őszi évadot, egy ponttal lemaradva az idény végén nemzetközi kupaindulást jelentő hatodik helyről.

A wolfsburgiak már javában készülnek a tavaszi idény január végi kezdésére, már le is játszották az első felkészülési meccsüket. Az Energie Cottbus elleni 2-0-s siker alkalmával Bas Dost is pályára lépett, a héten pedig már arról írtak a német lapok, hogy a Newcastle Unitedbe tart. Azonban az üzletből valószínűleg nem lesz semmi, ugyanis a holland csatár megsérült.

Dost az ősz folyamán csak tízszer volt kezdőcsapat tagja, de hét góllal így is csapata legeredményesebb játékosa volt. A héten lábközépcsont-törést szenvedett, ezért legalább hat hétig nem állhat csapata rendelkezésére.

“Egyértelműen úgy tűnik, hogy Dostra műtéten vár. Nagyon bizakodóak vagyunk, hogy minél előbb újra velünk lesz” – mondta Klaus Allofs, a Wolfsburg sportigazgatója.

A Wolfsburg így biztosan Dost nélkül várja a Bundesliga folytatását, január 24-én az Eintracht Frankfurt otthonában lép pályára: a hazai győzelemre a szorzó 3.60, a döntetlenre 3.50, a vendégek sikerére 2.00.

A két csapat augusztusi bajnokiját hazai környezetben a Wolfsburg nyerte 2-1-re, Dost gólt szerzett azon a meccsen.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply