Négy-öt győzelem kell a West Bromnak

2014. March 14. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

Gareth McAuley

A West Bromwich Albion nehéz helyzetbe került a Premiership hajrája előtt, de a játékosok szerint nem kell pánikba esni, elérhető a bennmaradás.

 

A WBA ősszel még stabil középcsapatnak számított az angol élvonalban, ám mostanság nem sok sikerélmény érte a Gera Zoltánt is foglalkoztató együttest, legutóbbi 18 bajnoki meccséből mindössze egyet tudott megnyerni, azt is még január elsején. Azóta csak döntetlenek és vereségek jönnek, mostanra egészen a 17. helyig esett vissza a gárda, már csak jobb gólkülönbséggel előzi meg a kieső helyen álló Cardiffot.

Youssouf Mulumbu úgy véli, ha csapata még négy-öt mérkőzést megnyer az idényből hátralévő tíz fordulóban, nem kell aggódnia a kiesés miatt. A terv jó, de némi szépséghibája, hogy az eddigi 28 fordulóban is csupán négyszer sikerült nyerni, vagyis jókora formajavulásra lenne szükség a végrehajtásához.

“Nem számítottunk erre a helyzetre az idény kezdetekor, most alkalmazkodni kell a kialakult szituációhoz, és el kell kezdeni meccseket nyerni. Nem adjuk fel, harcolni fogunk a bennmaradásért. Nem lesz könnyű dolgunk, de jó játékosaink vannak, s ha csapatként küzdünk, elérhetjük ezt a célt” – mondta a középpályás, aki szerint elsősorban az önbizalom hiányával magyarázható, hogy képtelen meccset nyerni a gárda.

Szombaton a Swansea otthonába látogat a WBA. A hazai győzelemre 1.95 az odds, a döntetlenre 3.60, a birminghamiek sikerére 4.33 a szorzó.
A Swansea sem érezheti biztonságban magát, csupán négy ponttal előzi meg a West Bromwich Albiont, legutóbbi három bajnokijából egyet sem tudott megnyerni. A két csapat őszi találkozóján, Birminghamben a walesiek 2-0-ra nyerni tudtak.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply