Mourinho ellen megtört Wenger átka

2015. August 3. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

Arsene Wenger
Az angol szuperkupát az Arsenal hódította el, miután vasárnap 1-0-ra legyőzte a Wembleyben a bajnok Chelsea-t.

Az angol kupagyőztes és a bajnok összecsapásán Arsene Wenger úgy ült le a kispadra, hogy pályafutása során eddig még egyetlen mérkőzést sem nyert meg José Mourinho együttese ellen, pedig a két szakember már 13 alkalommal találkozott egymással.

A szuperkupát Alex Oxlade-Chamberlain 24. percben szerzett találatával az Arsenal szerezte meg, így az Arsenal sorozatban negyedszer nyerte meg a Community Shieldet.

“Elégedett vagyok a látottakkal, az előszezon során masszív volt a védelem, jól dolgoztunk, nincsenek súlyos sérültjeink, csak Jack Wilshere-t vesztettük el. Külön öröm, hogy nem kaptunk gólt egy Chelsea-től. A vezetés megszerzés után már őrizni akartuk az előnyt, de azért minden alkalommal, amikor támadtunk, eljutottunk helyzetig. Nekünk voltak nagyobb lehetőségeink.” – nyilatkozta Arsene Wenger a meccs után.

Mourinho másképp látta a meccset, szerinte a Chelsea érdemelte volna meg a győzelmet, mert végig ők irányították a játékot, míg az Arsenal csak a védekezéssel volt elfoglalva.

“A jobb csapat mi voltunk. Többet irányítottunk, nálunk volt többet a labda. Az Arsenal tíz emberrel védekezett, és rendkívül szervezetten és jól tette ezt. Nehéz idény lesz ez minden bajnokesélyes számára a Premier League-ben. Rengeteget erősítenek a riválisok, mi lényegében változatlan kerettel indulunk – és ezzel próbálunk meg sikereket elérni” – fejtette ki José Mourinho.

Augusztus 8-án a Chelsea a Swansea-t fogadja a bajnokság első fordulójában a hazai győzelemre 1/3 a szorzó, a döntetlenre 4/1, a vendégek diadalára 8/1.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply