Eladva a Milan fele

2015. August 3. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Alessio Romagnoli
A Milant birtokló, Fininvest cég bejelentette, hogy megegyeztek Bee Taechaubol üzletemberrel, aki megvette a Milan 48 százalékát.

Az AC Milan tulajdonosa, Silvio Berlusconi tavasszal határozta el, hogy eladja a klub egy részét, miután egyre nehezebben tudta kezelni a klub költségvetését. Berlusconi már 30 éve a Milan első számú embere, az igaz, hogy ez a jövőben sem változik, miután megtartotta a klub többségét. Bee a 48 százalékos tulajdonrészért az értesülések szerint 480 millió eurót fizet, ennek az összegnek a jelentős része a következő években a keret megerősítését szolgálja majd.

A milánói klub vezetésében is beáll némi változás, Berlusconi lesz az elnök, Bee az alelnök, Adriano Galliani és Barbara Berlusconi mellé még egy harmadik tag is kerül, aki majd a thaiföldi üzletembert képviseli. A 12 igazgatótanácsi tagból hetet Berlusconi, ötöt pedig Bee delegál majd.

A klub ezen a nyáron már többet költött igazolásokra, mint az elmúlt szezonokban. Az eddig elköltött összeg több mint 60 millió euró: 30 millióért érkezett Carlos Bacca a Sevillából, 20 millióért Andrea Bertolacci a Romából, 8 millióért a Sahtar Donyecktől Luiz Adriano, míg Luca Antonelli 4,5 millióért a Genoából. A bevételi oldal a tízmilliót sem éri el, Riccardo Sapponara, Adil Rami és Stephan El Shaarawy távozott.

A hírek szerint az üzlet megkötésének következtében a klubnak még ezen a nyáron lesz esélye megszerezni Zlatan Ibrahimovicot és Alessio Romagnolit is.

A milánói gárda eddig két komolyabb nyári felkészülési meccset játszott, legyőzte az Intert, majd tizenegyesekkel maradt alul a Real Madrid ellen. A bajnoki rajt előtt még játszik egy barátságos meccset, a Bayern München lesz az ellenfél az Audi Kupán, melyen a Real Madrid és a Tottenham is pályára lép.

A Bayern München sikerének a szorzója 4/11, a döntetlenre 4/1, a Milan győzelmére 13/2 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply